U kunt zich van nu af aan registeren voor deze blog via ” op de hoogte blijven” in het blog-menu. U ontvangt dan altijd een berichtje als er een nieuwe post is verschenen en u kunt reacties plaatsen op de posts.

 

Spanningen in Burundi

Al een tijdlang is de situatie in het midden-Afrikaanse Burundi bijzonder gespannen en dat roept, met het oog op het verleden grote angsten op. Niet alleen kwam het in Burundi zelf al regelmatig tot gruwelijke slachtpartijen, in het zeer op Burundi lijkende Ruanda, woedde in april tot juni 1994 een onthutsende genocide, waarbij een half tot een miljoen mensen omkwamen in ongeveer drie maanden. Het waren de Hutu’s die de Tutsi’s en gematigde Hutu’s vaak op zeer wrede wijze massaal afslachtten. De wereld stond er bij en keek er naar. Het bizarre is dat er tussen Hutu’s en Tutsi’s geen duidelijke raciale verschillen zijn, het onderscheid is veel meer sociaal. Die tegenstelling  is een direct gevolg van de politiek van de koloniale bezetters, die aan een groep inheemse bewoners allerlei privileges verleenden en zo een elite maakten. Dit werden de Tutsi’s, die zo dus konden meehelpen de rest onder de duim te houden. De gevaarlijke spanningen die dat met zich meebracht, spelen nog steeds een dominante rol in de beide landen.

Omdat Burundi en Ruanda op het hetzelfde tijdstip onafhankelijk werden, zijn er maar kleine verschillen tussen de horoscopen van de landen en kun je ze in feite bijna als een land behandelen. De neiging tot genocide en extreem geweld, zit op een opvallende manier ingebakken in de horoscopen van beide landen. Als u op de link hieronder klikt, kunt u  de progressies in de horoscoop van Ruanda ten tijde van de genocide zien.

RUANDAPROGRESSIES

De hoeken (dat zijn dan strikt genomen die de directies van de hoeken) maken zeer dreigende bewegingen. De MC/IC -as ligt over de knopenas waar ook de Zon-Saturnus oppositie bij betrokken is. De Asc-Desc-as staat op Poseidon (Neptunus), een ontembare woesteling die altijd chaos schept, dat zijn al behoorlijk wat spanningen in de progressies/directies. Daar komt nog eens bij dat het Pars Fortunae en de Maan vierkant staan, waarbij het PF pal op ja, daar is hij dan, Algol staat. Een van de trefwoorden voor Algol is massamoord, de menigte die zijn hoofd verliest en overgaat tot extreem geweld.

BURUNDI

Dit leidt naar het gevaarlijke punt in de horoscoop van wat we met goed recht Burundi-Ruanda  kunnen noemen. Want pal op Algol in de radix van de landen, staat de malefic Mars in slechtst mogelijke toestand, in vernietiging, terwijl Mars ook nog eens Heer 1 van het land en Heer 8 van de dood is. Dit zou je bij een electie nooit of te nimmer toelaten, vanwege de gruwelijke consequenties die dat kan hebben. Een slechtere combinatie van ster, planeet en waardigheid, kun je bijna niet bedenken! Ook de hoeken vallen uitermate ongelukkig, de ascendant staat op de Pegasus-ster Algenib, die een Mars-Mercurius natuur heeft en net als de andere Pegasus-sterren moeilijk te beteugelen valt in zijn overmoed. Op het MC staat de nevelige Facies, die een Zon-Mars natuur heeft, wat leidt tot blind (nevelig) impulsief geweld. Facies is deel van de Boogschutter en dat kan dus uit de hand lopen, als Centaur is de Boogschutter een gespannen mengsel van menselijkheid en dierlijke impulsen (het paard-achterlijf). De descendant staat op de gevaarlijke Vindemiatrix , de Tovenaarsleerling, die de geest uit de fles laat ontsnappen, maar niet de kennis heeft om hem er weer in krijgen.

Saturnus als heer 10 is een van de belangrijke huisheren en staat weliswaar sterk in eigen teken, maar ook conjunct de extreem beperkende Zuidknoop. Zo’n stand is te beperkend om geen problemen te geven, vooral vanwege de Zuidknoop. Als Heer 10 de regering is, beperkt dat het vermogen dingen in de hand te houden, wat nog verergerd wordt door de oppositie met Venus Heer 7 van tegenstanders en strijd. Dit is weer een van die dingen die je in een electie zou vermijden.

BURUNDIPROGRESSIES

De acute spanningen zijn zichtbaar in de progressies / directies. De Ascendant loopt al jaren door de probleemzone eind Stier / begin Tweelingen, waar het afgelopen jaar de Maan bij kwam, die de spanningen acuut maakt. Mars, heer 1, Burundi als geheel, is net naar zijn val in Kreeft gegaan en zo’n overgang duidt altijd op een verslechtering. Mars gaat zich in val in Kreeft ongeremder uiten. In progressie zorgt ook de Zon voor spanningen op het IC in oppositie met het MC. De directe aanleiding voor de problemen is de president (de Zon) die een derde termijn wil, wat tegen de grondwet in gaat. De Zon beweegt over de trotse machtsbezeten Regulus al is hij op weg naar een tekenverandering en loopt hij conjunct Uranus, wat duidelijk laat zien dat de president de spil is in het hele mijnenveld.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *