De afgelopen week maakte Europa kennis met de nieuwe Griekse regering onder leiding van de jonge Alexis Tsipras. Met zijn 40 lentes is Tsipras een opvallende nieuwkomer maar ook zijn politieke opvattingen zijn ongewoon, hij komt uit een klassiek extreem-links nest. Uit die hoek was lang niet veel meer vernomen, maar de economische crisis heeft de “roden”  als de verdedigers van de armen weer vleugels gegeven. Na het rechts-populisme lijkt nu ook een links-populisme op te komen, vooral in het zuiden van de EU. Klik op de onderstaande link om de radix van de nieuwe Griekse premier te kunnen zien.

ALEXIS TSIPRAS

Tsipras staat bekend als groot bewonderaar van de archetypische guerilla- strijder Che Guevara en dat past heel goed bij zijn temperament. Met de beide Lichten Zon en Maan in de vuur-fase en de vurige Zon als essentieel sterkste planeet in zijn horoscoop, is hij een volbloed cholericus. Cholerici zijn strijders en dat wordt nog eens versterkt door het feit dat Mars de planeet is die een sterke invloed heeft op het gedrag van Tsipras. De Maan, zijn gevoelsleven wordt sterk gecontroleerd door Mars als heerser van Schorpioen en Mercurius, zijn gedachten, heeft ook Mars als een van zijn dispositoren. In de watertekens heerst Mars namelijk “via tripliciteit”, dat wil zeggen dat de vurige, impulsieve Mars zich goed thuis voelt in het al even ongeremde, door begeertes geleide waterelement. Mars is de heer van het waterlement, wat minder sterk is dan een heerschappij via teken, maar niet verwaarloosd kan worden

Opvallend is dat deze Mars in de radix in Maagd en dus net niet op de koninklijke ster Regulus staat, die “‘naar de troon leidt”. Maar door de precessie bevindt Regulus zich sinds kort wel in het begin van Maagd en het lijkt erop dat dit wel invloed heeft, het is een soort sterprogressie. Verder springt in het oog dat de sterk remmende Zuidknoop pal op de ascendant staat, dat heeft vaak te maken met een offer van het persoonlijk leven, ten behoeve van de anderen op cusp 7. Op de ascendant staat verder nog de krachtige ster Rigel van de eerste magnitude uit de constellatie Orion, die een Jupiter/Mars karakter heeft. Orion de Jager is een wat platte, botte constellatie maar de helderste sterren uit Orion schenken wel veel succes. Zo is er al heel wat uit de horoscoop naar voren gekomen: een zeer strijdbare persoon (cholericus met Mars als gedragsaanduider), die groot succes zal hebben door bot door te drammen (Rigel) en die zijn persoonlijk leven zal kunnen opofferen voor een (linkse) zaak (Zuidknoop op de ascendant).

Maar er is meer dat je zonder iets te weten over zijn leven al had kunnen zeggen, puur op basis van de horoscoop. Want de Zon is essentieel zijn sterkste planeet en dus een groot talent. Dat wil zeggen dat Tsipras heel goed weet hoe hij de leidersrol moet spelen, de Zon in eigen teken heeft veel kwaliteit. Moreel goed maken zulke essentieel  sterke planeten iemand nog niet, het gaat puur om een “technisch” aspect, Zon in Leeuw kan goed Zon zijn, hij weet hoe dat moet. Ook de andere planeet in eigen teken Jupiter in Vissen is veelzeggend. Jupiter is niet de allersterkte planeet in de horoscoop maar heeft in het tiende huis veel kracht. De Grote Benefic is de planeet van de politiek, van plannen en visies en wordt van oudsher met de aristocratische bestuurselite verbonden, in onze tijd bestaat die natuurlijk niet meer uit adellijke lieden. Jupiter is bij Tsipras retrograde, hij gaat tegen de stroom in en de planeet staat op de krachtige ster Achernar van de eerste magnitude uit de constellatie De Rivier. Dit is een van de zeer weinige sterren die een zuiver Jupiterkarakter hebben en die veel succes schenkt, maar ook vaak verbonden is met succes door usurpatie. De mythe van de Rivier is het verhaal van het kapen van de Zonnewagen en je kunt wel zeggen dat Tsipras dat heeft gedaan. Minder is dat mensen met Achernar prominent in de horoscoop de gekaapte Zonnewagen meestal niet naar behoren kunnen besturen, in vlammen neer storten en het land totaal verschroeien. Bezint eer ge begint, maar zelfkritiek is niet het sterkste punt van de Jupiterster Achernar. Even terzijde, het is opvallend hoe vaak Achernar betrokken is bij ongelukken in het Formule-1 racen, de neer vlammende zonnewagens zij dus zeker niet altijd symbolisch.

TSIPRAS SOLAAR

Bovenstaande solaar die nu geldig is (klik op de link) is wel heel uitgesproken. Meteen springt Mars in het oog die pal op het MC staat als solaarheer 10 van de loopbaan en net in eigen teken is aan gekomen. Dat is wel een heel sprekend beeld van een nieuw begin dat ook een enorme verbetering is. Mars heeft net zijn vernietiging in Weegschaal verlaten en voelt zich kiplekker in eigen teken.Tsipras steeg op van leider van een wat obscure extreem-linkse beweging naar het premierschap! Het nieuwe begin en het grote succes worden bevestigd door de Nieuwe Maan die net voorbij is en de positie van Saturnus radixheer 10 van de loopbaan in het tiende huis van de solaar op de Zuidschaal, een koninklijke ster die groot succes schenkt. De Zuidschaal is de ster van Atilla de Hun die op grimmige en hardhandige wijze orde op zaken kwam stellen in het chaotische, gecorrumpeerde Europa!

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *