Het was de afgelopen maand hommeles in Den Haag, er is zoveel naar buiten gekomen over de leugens en manipulaties van de regering dat de zaak lam ligt. Er moet een nieuw kabinet worden gevormd maar dat gaat niet zo lang het vertrouwen niet hersteld is. Er moeten dus in de horoscoop van Nederland de nodige spanningen te zien zijn, als radix van Nederland nemen we de zo vaak op deze blog besproken Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter voor de stichting van Nederland van 4 september 1563, 8:15:30 LMT, Asc 28.55 Waterman (hier niet afgebeeld).

Er kunnen gewoon progressies en directies worden gemaakt op basis van deze horoscoop, en dat is vaak indrukwekkend. Je ziet dan heel duidelijk dat astrologie zo veel meer is dan een psychologische beschrijving van een of ander individu, er kunnen vele eeuwen verlopen maar zo’n horoscoop blijft werken. Ook in dit geval zijn de spanningen goed zichtbaar, al is het zoals altijd van het grootste belang alle relevante technieken te gebruiken zonder sterren, planeetpunten en antiscia zie je niet zo veel. Zolang de huidige astrologie deze technieken niet gaat integreren, zal ze vast blijven zitten en uit wanhoop proberen voorspellingen te baseren op allerlei kleine stukje rots die rondzweven ergens achter Pluto. (klik op de link hieronder om de progressies in de horoscoop van Nederland te kunnen zien).

Het eerste dat op valt in de progressies (secundaire progressies voor de planeten en primaire directies voor de hoeken) is de Maan die net een conjunctie heeft gemaakt met de progressieve Jupiter. Jupiter is Heer 10 in de radix van Nederland, de regering dus en staat in Maagd in zijn vernietiging, een disfuntionerende regering dus. Nu beweegt Jupiter in progressie zo langzaam dat dat geen betekenis heeft (voorspelling gaat over verandering)  maar het telt wel als een snellere factor er over heen gaat. De progressieve Maan heeft een snelheid van een graad per maand, dus kan de Maan behoorlijk precies aangeven wat er nu gebeurt.

Antiscia

Je ziet dan ook dat het nog niet opgelost is, de Maan gaat nog naar een oppositie met Pluto toe die nog meer plotse heftige ontwikkelingen kan gaan brengen. Ook heel intrigerend is de beweging van het Zonnepars – de essentie van de energie van de Zon, de macht dus – dat via antscion een oppositie maakt met die overgang van de  progressieve Maan over de progressieve Jupiter/ Heer 10. Het Zonnepars wordt aangegeven door het “omgekeerde Stier”-symbool en een oppositie van dat solaire pars met de Maan is een soort Volle Maan, veel spanning tussen regering en volk dus.  

Die  oppositie via antscion is bijna voorbij maar het progressieve Pars Fortunae – de essentie van de energie van de Maan – loopt weer via antiscion toe op een oppositie  met Pluto, zowel de Maan als zijn Pars geven dus verdere heftige confrontatie de komende twee maanden. De Maanhuizen waar de progressieve Maan doorheen beweegt, zijn Leeuwhuizen verbonden met machtsstrijd, de directie van de Ascendant valt op Wasat een destructieve ster uit de Tweelingen. Zo zo  zien zal het nog wel even duren voor het weer normaal loopt. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *