De zomer is de tijd van de festivals, waarvan er tegenwoordig honderden zijn. Corona gooit ook daar veel roet in het eten, de organisatie van festivals is uitgegroeid tot een ware industrie, die nu dus hele zware klappen krijgt. Het was ook half augustus, toen ooit in 1969,  de “moeder aller festivals” plaats vond, de hippy-climax Woodstock, waar alle festivals een soort afspiegeling van zijn. Er is geen festival dat ooit zo’n mythische status bereikte. Om iets van de sfeer te tekenen, Woodstock werd geopend met een sessie door Sri Swami Satchadananda,een yoga-leraar…! Voor astrologen is het wel van enig belang om hier iets van te weten, de astrologie staat nog steeds onder invloed van deze subcultuur, haar ideologie heeft sterk vorm gegeven aan de moderne astrologie, tot aan de duidingsdetails toe.

Klik op de download-knop hierboven om de horoscoop van Woodstock te kunnen bekijken en ja het is gelijk vol in de roos. De expansieve Jupiter staat op de Ascendant, een letterlijk beeld van de opening door de swami, maar Jupiter is natuurlijk ook de planeet van de “bewustzijnsverruiming” en het overschrijden van grenzen. Jupiter is in sterke wederzijdse receptie met Venus / Heer 1 die in elevatie staat, vlakbij het MC hoog aan de hemel in een positie van dominantie. Love, peace and understanding. En dan al die kleurtjes, directer kan je Venus/Jupiter niet uitdrukken!Venus staat in het teken waar Jupiter verhoogd is en Jupiter in het teken waar Venus heerst. Venus, de planeet van genot, schoonheid, muziek is ook nog conjunct de heldere Canopus, de hoofdster van het Argonautenschip, wat veel extra kracht geeft.     

LSD

Heer 10 is de Maan de planeet van de emoties, de begeerte en het vloeibare en staat heel toepasselijk in het twaalfde huis van verslavingen en drugs. Want LSD was op Woodstock natuurlijk overal, het werd in die jaren op grote schaal door de CIA geproduceerd en verbreid als een experiment van “social engineering” (als deel van het uiterst sinistere MK-Ultra), wat het voor de hippies overigens niet minder aantrekkelijk maakte. Zo lang ze maar iets te slikken hadden. Mercurius is Heer 12 precies op cusp 12,  wat het hele psychedelische nog eens benadrukt. Dat de Maan / Heer 10 in huis 12 conjunct de Zuidknoop valt is ook sprekend, de Zuidknoop is de uitgang uit de aardse wereld en als Knoop, het punt waar de Zon of de Maan zijn licht kan verliezen.

Verwarring

De Maan is het aardse Licht dat hier dus uit kan gaan door in het twaalfde huis andere dimensies te ervaren. Mercurius op cusp 12 is ook Heer 9 van religie en hier zie je de verknoping en de verwarring  van het sprirtuele uit het negende huis met het alleen maar astrale en psychedelische van het twaalfde huis. Dat Mercurius, de pragmaticus zonder vaste principes hier de spiritualiteit beheerst, is geen goed teken, hij is eindeloos nieuwsgierig maar niets meer dan dat. Mercurius /Heer 12 staat conjunct het Pars van de Geest en de Overvloed, wat de verwarring  van geestelijke ontwikkeling met het astraal-psychedelische , zo typisch voor de hippies (en voor hun “kleinkinderen” de New Agers) nog een keer laat zien. Met die zo opvallende Jupiter (veel, expansie, verruiming) en Venus (zinnelijk genot, vrede, liefde) vlakbij de Ascendant en het MC is Woodstock de ultieme uitdrukking van de hippie-cultuur, wat de roem van het festival heel begrijpelijk maakt. Al is het verstandig de zo sterk aanwezige duistere kant in het twaalfde huis daarbij niet uit het oog te verliezen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *