Er heerst weer eclipskoorts in astrologenland , er verschijnen steeds meer berichten over de eerstvolgende eclips, die valt op 21 augustus. Nu kijken we op deze blog altijd wat van een afstandje naar de grillen die de moderne astrologie in hun greep houden, astrologen lijken meer dan gemiddeld vatbaar voor allerlei paniekerige of wilde suggesties, denk maar eens terug aan de 2012-gekte. Vooral als het om eclipsen gaat, is men vaak geneigd tot al te dramatische uitspraken en daarom is enige scepsis over de trending topics in astroland meestal wel op zijn plaats. Maar in dit geval lijkt de opwinding wel enig hout te snijden en is het de moeite waard aandacht te schenken aan deze eclips. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van de eclips te kunnen zien (berekend voor New York, dat wordt nog uitgelegd).

ECLIPS AUG 2017

Het eerste wat er bijzonder aan is, is dat deze zonsverduistering zichtbaar zal zijn in grote delen van de VS. Nu is de zone waarin een eclips zichtbaar is, volgens de gebruikelijke duidingsmethodes van eclipsen niet relevant, maar als je je intuïtie volgt, dan zou je toch zeggen dat een eclips waarvan het “zichtbaarheidspad” zo nadrukkelijk over de VS loopt, toch iets voor dat land zal betekenen. Omdat de tijd waarin eclipsen hun effect tonen, altijd loopt tot aan de volgende eclips, die valt op 31 januari 2018, mag er, als deze eclips inderdaad een krachtig effect zou hebben, tussen september en februari in de VS een dramatische gebeurtenis verwacht worden. Maar  dan moeten er wel meer aanwijzingen zijn, dat er zoiets staat te gebeuren en die lijken er, op meerdere vlakken, toch echt wel te zijn.

DONALD TRUMP

Want de eclipsgraad zelf valt vrijwel exact op de ascendant van, ja hoor daar is hij weer, Donald Trump. Dat is een niet te negeren aanwijzing dat de eclips hem zal treffen, het licht van de Zon (zonsverduistering) gaat uit op het belangrijkste, meest individuele punt van de horoscoop! Maar dat is niet het enige punt waar de eclips Trump treft (de horoscoop van de eclips boven afgebeeld werd berekend voor de geboorteplaats van Trump omdat we hier kijken naar het effect van de zonsverduistering op Trump als individu en niet naar het effect op de VS als land).  De ascendant van de eclipshoroscoop in New York valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft / 0° Steenbok ) in oppositie met zijn radixheer 10 van beroep,  die conjunct een vernietigde Saturnus staat!  Venus Heer 6 van tegenslag in de eclips staat op diezelfde Saturnus/Venus conjunctie in de radix  van Trump  en dus via antiscion in oppositie met de eclips-Ascendant.  De eclips-Saturnus staat in oppositie met zijn ja, radix-Zon, Heer 1 (zijn koningschap) en de Noordknoop van de eclips valt op zijn zo prominenet radix-Mars.

Dit zijn meer dan een paar onbeduidende synastrische sextielen, de eclips treft hem zeer nadrukkelijk. En dan is de conclusie (te) snel getrokken, hij wordt afgezet. Op dat punt moet  je bij het voorspellen echter heel goed oppassen, misschien wil je wel heel graag dat dat gebeurt, maar die emotionele lading kan leiden tot overhaaste conclusies. Sterke emoties, of voorkeuren moet je daarom heel bewust proberen zoveel mogelijk uit te schakelen, ze dragen niet bepaald bij aan de effectiviteit en de helderheid  van de duiding. Toch zijn de aanwijzingen zo sterk dat een verder onderzoek op zijn plaats is,  de context is wel dat Trump steeds meer onder vuur komt te liggen, de potentieel zeer gevaarlijke “Moscow-connection” schuift langzaam maar zeker zijn kant op.

TRUMP PROGRESSIES 2017

Als Trump werkelijk terecht zou komen in een afzettingsprocedure, dan moet dat ook zichtbaar zijn in de progressies, solaren, lunaren en andere technieken. Ook die zien er voor 2017 toch niet echt bemoedigend uit, de progressieve Zon verlaat langzamerhand zijn positie op Regulus die hem president maakte, de Ascendant schuift weg van de al even koninklijke Spica. Het MC is op weg naar een tekenwisseling, wat zou wijzen op een verandering van baan! De Maan loopt over dit MC, benadrukt dus dit punt, komt conjunct  de progressieve Saturnus  in vernietiging en gaat dan naar de zeer kwaadaardige Praesepe, de “tweede Algol” . De ascendant komt vierkant de vernietigde Saturnus die conjunct Venus Heer 10 staat, waar het PF  nog eens een sextiel mee maakt. Het progressieve Pars Solis, dat wegens zijn berekeningsformule altijd retrograde loopt , komt in oppositie met het MC, zijn Zonne-essentie (dat is wat het PS is) staat dus tegenover het punt waar hij zijn beroep uitoefent .

Dat zijn geen malse standen, ze lijken het beeld van de eclips te bevestigen, er is zwaar weer op komst. Daar komt nog eens bij dat de profectie een huis is opgeschoven  – Trump is jarig op 14 juni – en in het twaalfde huis van eenzaamheid en zelfdestructie is gekomen, dat is natuurlijk ook niet al te prettig. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om zijn nieuwe solaar te gaan bekijken met de lunaren van de komende maanden om te zien of ook deze het hele plaatje bevestigen. Daar zullen we volgende week aandacht aan besteden.

                                 VERJAARDAG TRUMP

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *