De afgelopen week werd het nieuws beheerst door het conflict rond de Gaza-strook, in de post van vorige week werd besproken hoe met slechts zes  belangrijke progressies te zien was dat er iets zou gebeuren. Dat kan alleen als je de vijf noodzakelijke technieken gebruikt, vaste sterren, waardigheden, antiscia ( de echte spiegelpunten dus via de as 0˚  Kreeft-0˚  Steenbok, er is een reden waarom je alleen spiegelt in deze as!) planeetpunten en Maanhuizen. Dat is helder en eenvoudig. In de gangbare moderne astrologie zijn deze alle verloren gegaan, minder dan 5%  van de traditionele techniek is in de moderne vorm van onze hemelse kunst terug te vinden.

Zonne-Firdar

Andere voorbeelden daarvan zijn de Firdaria, de langjarige planeetfasen en de profecties, een voorspellingstechniek waarin een huis een jaar representeert, in twaalf jaar schuift de profectie dus  door de hele horoscoop. Als we deze technieken op de horoscoop van Israel toepassen, blijkt de effectiviteit duidelijk. Dit jaar is in mei de Firdar van de Zon begonnen, de Zon staat in de radix van Israel op de moorddadige koppensneller Algol in Huis 8 van de dood! Het wil zeggen dat Israel een fase van tien jaar in gaat van groter gevaar en spanningen.

Vierde Profectie

De profectie is dit jaar in het vierde huis aan gekomen, dat huis beschrijft wat er dit jaar gebeurt. Heer 4 is de grote malefic Saturnus die in de radix op in vernietiging in het tiende huis staat. In vernietiging laat Saturnus, algemene significator van de dood, zich van zijn slechtste, meest venijnige kant zien en in het tiende huis heeft hij veel invloed. Op het IC, de cusp van Huis 4 staat de noodlotsster Terebellum, wat laat zien dat het noodlot nu toe slaat. Natuurlijk zeggen deze standen rond het vierde huis ook iets over de wortels van het land (vierde huis) in de Jodenvervolging en de Shoah.

Kleine Hond

Ook de solaar is overduidelijk.De eerste verontrustende stand is die van Venus – Heer 1 in de radix en dus bij uitstek het land – die bijna pal op cusp 8 van de dood staat. Deze solaar-Venus staat ook op de radix-Venus wat het ermee  verbonden thema – de dood – sterk benadrukt. Maar het wordt nog erger: oorlogsplaneet Mars staat op Procyon,  hoofdster van de slimme maar zeer gewelddadige Kleine Hond, een van de jachthonden van Orion. Een specifiek kenmerk van de Kleine Hond is dat hij met zijn verrassende wendbaarheid de heersende autoriteiten te slim af is! Kijk eens hoe Hamas de aanval uitvoerde.

Spiegeling

Deze Mars op Procyon valt op het MC van de radix van Israel, wat hem natuurlijk heel sterk benadrukt.  Maar het gaat nog verder via antiscion – ja daar is hij weer – staat Mars in de solaar op de descendant! Dat is een Mars die alle kracht van Procyon in zich draagt en het antiscion wijst erop – weer !-  dat er iets niet gezien wordt. Een antiscion is immers een gespiegeld punt, niet de zichtbare positie van de planeet.  Dat wil dus ook zeggen dat de solaar Ascendant/Decendant-as via antiscion op het radix-MC/IC valt en zo’n samenstand van assen is altijd een teken dat er iets belangrijks zal gebeuren.                           

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Dank Oscar voor jouw scherpe analyses van de horoscoop van Israël en de prognoses. Hieronder heb ik nog een aantal stevige standen gezet zonder interpretatie

    De radix van Israël
    Maan conjunct de Zon op Algol via antiscion
    Jupiter conjunct het Pars van de Maan via antiscion
    Saturnus conjunct de Noordknoop via antiscion
    Mars in oppositie met het Marspars
    Pluto conjunct het Pars van de Zon

    Lunaar van 8 oktober 2023
    Antares-Aldebaran over de AC-DC as
    Zuidknoop conjunct radix AC
    Venus radix heer 1 conjunct radix Mars op Regulus
    Mercurius heer 7 conjunct Neptunus op het IC

    GC van 2020
    In de GC van 2000 viel de GC op de radix Zon conjunct cusp 8 op Algol

    GC van 2020
    AC conjunct radix Saturnus in Leeuw
    Venus heer 10 en radix heer 1 op Antares
    Pluto conjunct Venus via antiscion
    Menkar op het MC
    MC conjunct AC via antiscion

    GO op 24-4-2030
    Er zijn 5 GO
    Saturnus conjunct radix Zon op Algol
    Maan op radix IC op Terebellum
    Mars, heer 1 en heer 8 op radix Mercurius op Aldebaran

  2. Ja, het is bijna gênant als ik zie hoe de interpretatie plaatsvindt vanuit jouw werkwijze en de huidige astrologie, niet in staat is om zo’n visie nu te laten zien. dank je wel, hoe treurig ook, wat er plaatsvindt.

  3. Lieber Oscar, bin sehr einverstanden mit Deinen Ausführungen! Super, dass Du die Siegelpunkte verwendest, die hier wirklich eine sehr effektive Aussage machen. Ganz liebe Grüße aus Wien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *