Het waren zware weken voor de Franse president Hollande, zijn affaire met Julie Gayet kwam in de publiciteit en het leidde tot  een dramatisch einde van zijn langdurige relatie met Valerie Trierweiler. Het is opmerkelijk dat de affaire zo veel opgewonden aandacht kreeg, in Frankrijk is de pers over het algemeen wat terughoudender en discreter als het om dit soort zaken gaat. De Franse president blijft nog altijd een verre opvolger van de Franse koning en heeft dus zo zijn recht op affaires. In Frankrijk houdt men zich verre van de ranzige manipulatieve Engelse riooljournalistiek en van het hypocriete moralisme van de Amerikanen. Waarschijnlijk is het u ontgaan dat Trierweiler en Hollande niet officieel getrouwd waren, zij was zijn partner zoals dat zo mooi heet al maakt dat voor de kosmos niet zo veel uit een relatie, een affaire en een huwelijk worden allemaal aangegeven door het zevende huis van de ander.

HOLLANDE

Klik op de bovenstaande link om de horoscoop van de Franse president te kunnen zien en het zal meteen duidelijk zijn dat er bij Hollande een meer dan normaal sterke neiging bestaat tot het dramatisch afbreken van relaties. De Ascendant staat namelijk op de koninklijke ster Aldebaran, het Oog van de Stier dat heel veel succes schenkt en dat is een van de indicaties voor zijn presidentschap. Maar dat betekent ook dat Antares, het Hart van de Schorpioen, op de descendant staat, Antares is de Doodsster en is even intens martiaal rood als het Oog van de Stier. Er werkt dus een zeer sterke Mars-invloed over de as die de relatie met de ander symboliseert, vandaar dat Hollande zo terughoudend is met trouwen, alsof hij de scheiding al direct in calculeert. Natuurlijk is heer 7 erg sterk het is een verhoogde Jupiter in Kreeft maar de zeer remmende en inperkende Zuidknoop staat niet ver weg. Heer 7 valt  bovendien op de destructieve ster Wasat, de rechterarm van de sterfelijke Tweeling Castor en het zal duidelijk zijn dat de oppositie met de vernietigde Maan in Steenbok niet gunstig is voor relaties. De altijd veranderlijke Maan zal in Steenbok in vernietiging zijn meest instabiele kant laten zien, zij zal er sterk toe neigen vaste structuren op te lossen. Het is natuurlijk zeer opmerkelijk dat een hoge Franse politicus die nota bene  president wordt niet trouwt maar heel gewoontjes diverse relaties heeft.

HOLLANDEPROGRESSIES

In de progressies die u kunt zien door op de bovenstaande link te klikken, is de crisis  direct zichtbaar, sterker nog je had dit als zijn hofastroloog al jaren van te voren kunnen zien aankomen. De progressieve Ascendant/descendant wisselt namelijk van teken en omdat de progressieve ascendant een van de drie belangrijkste “hylegische” factoren is bij het voorspellen, wijst dit op een grote verandering. Dat het de as van “ik en de ander” betreft die overgaat wijst in de richting van relaties wat wordt bevestigd door het feit dat een andere prominente progressieve factor de Zon een vierkant maakt met Jupiter heer 7. De Maan, waarmee exacter de tijd dat iets gebeurt te bepalen is, maakt een sextiel met de progressieve Mars de scheidingsplaneet en beweegt zich over de sterren Markeb en Scheat uit de constellatie Pegasus die met een dramatische val zijn verbonden. Het Pegasus-gevaar wordt nog eens versterkt doordat het progressieve MC over een derde ster uit het gevleugelde paard loopt, over Algenib, de hardnekkige eigengereidheid die Pegasus brengt  kan dus grote problemen veroorzaken. De andere snelle progressieve factor het Pars Fortunae , de “ontvouwing van het lot”‘ beweegt zich over de knopenas wat een ommekeer of een grote verandering laat zien.

HOLLANDESOLAAR

De bovenstaande solaar bevestigt de spanningen. De inperkende pijnlijke Zuidknoop staat vlakbij het MC dat weer een vierkant met de Zon maakt en het Pars Fortunae (PF)  valt op de wonderlijke noodlotsster Terebellum. Dit is het PF geprojecteerd met de radixboog vanaf de solaarascendant, het laat zien waar de ziel op geconcentreerd is dit jaar en het wil zeggen dat iets wat al tijden in de lucht hing zich nu gaat voltrekken (noodlot). Dat het een kwestie rond een relatie betreft, wordt duidelijk uit de prominente positie van solaarheer 7 (de relatie dit jaar) Saturnus die via antiscion op het relatiepunt bij uitstek – de descendant – staat en door de Maan die op de ster Vindemiatrix valt die sterk te maken heeft met zelfoverschatting maar ook met scheidingen. Het zal duidelijk zijn dat de aloude gewoonte van vorsten om een astroloog in dienst te hebben geen slecht idee was!

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *