Het is deze week vijftig jaar geleden dat in het Amsterdamse Hilton op kamer 702 John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono hun fameuze “bed-in” hielden. Een week lang ontvingen de twee, liggend in bed, de pers om hun boodschap “make love, not war” uit te dragen. Het was 1969, midden in de hoogtijdagen van het hippy-dom en Amsterdam was een van de hippy-hoofdsteden van de wereld en “navel van de kosmos”. John Lennon was een natuurlijk een van de helden van deze tijd en het is interessant om zijn radix  een keer te bekijken, in zijn horoscoop mag je natuurlijk wel wat krachtige standen verwachten, wie kent hem niet?

JOHN LENNON

Toch is zijn radix – klik op de link hierboven om zijn horoscoop te kunnen zien – wat teleurstellend, tenminste in eerste instantie. Er staan geen koninklijke sterren op belangrijke punten en er zijn ook geen andere direct opvallende punten, die het overduidelijk maken dat dit een horoscoop van een wereldberoemde persoon is. Juist daarom is deze radix het bekijken waard want het laat zien  dat het weliswaar een goede insteek is om te kijken naar wat direct op valt in de horoscoop, maar dat dat beslist niet alles is! Groot succes kan op diverse manieren worden aangegeven door planeten op hoeken, krachtige vaste sterren, prominente planeetpunten en door prenatale /mundane synastrie (uitgesproken synastrie met relevante mundane horoscopen).

Opvallend in de radix van Lennon is de Zon in val die conjunct de descendant staat, tegenover de ascendant die het meest uitgesproken Lennon zelf aan geeft. Meestal wijst dat op een persoon die zich dominant op stelt tegenover anderen en snel in conflict komt met autoriteiten. Dat zal bij Lennon uitgesproken zijn omdat de Zon in val staat en zich dus van zijn minst aangename kant laat zien. De Zon als belangrijkste Licht op een hoek is natuurlijk niet zo slecht voor beroemdheid, terwijl het andere Licht de Maan, Heer 5 van creativiteit ook sterk staat, hoog aan de hemel in het elfde huis van de waardering die je krijgt voor je werk.  Dat is zeker goed voor populariteit, de Maan is de algemene significator van het volk en maakt een driehoek met Mars/ Heer 1, Lennon zelf die zo direct in verbinding staat met deze belangrijke Maan.

Ook de sterren zeggen natuurlijk wat meer, cusp 5 van creativiteit valt op de krachtige Procyon die resoluut zijn geheel eigen weg gaat tegen de gevestigde orde in en de opvallende Saturnus-Jupiter conjunctie in het eerste huis staat op Almach, een ster uit Andromeda die sterk met kunst te maken heeft.  Saturnus is Heer 10 van de publieke activiteiten en Jupiter Heer 9 van visies en idealen. Het Pars Fortunae of het Pars van de Maan dat het zielsverlangen aangeeft, valt in het vifde huis van creativiteit, Venus de planeet van de kunst staat via antiscion (positie gespiegeld in de as 0 °Kreeft – 0° Steenbok) op het “Maan-pars van het beroep” het Pars van Roeping (MC + Maan – Zon). Venus staat ook nog conjunct een ander punt , het planeetpunt van Jupiter (Asc + Jupiter-Pars  Solis) , het genereuze punt van “overwinning en hulp van boven”.  Dit punt kun je ook zien als de pure Jupiter-energie.

Met die sterk geplaatste Zon en Maan zijn er toch behoorlijk wat indicaties voor succes, en ook heeft de radix een sterke synastrie met de eclipshoroscoop die aan de geboorte vooraf gaat. Dat geeft altijd aan dat iemand de golven van de tijdgeest effectief kan op pikken. Bij dit alles is het opvallend dat Lennon geen enkele planeet heeft met fatsoenlijke essentiële waardigheid! Je hebt ook geen talent nodig om succesvol te zijn, je kunt dat ook worden door mee te deinen op de tijdgeest (prenatale synastrie) je sterk te manifesteren (planeet op een hoek), een mythisch thema te verbeelden ( krachtige ster) of een directe verbinding met een pure planeetenergie (planeetpunt).

O ja, de bed-in. In maart 1969 liep het MC bij Lennon over … de Maan, de planeet van slaap en ontspanning!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *