Afgelopen week nam Europa afscheid van Helmut Kohl, de kanselier van de hereniging van de beide Duitslanden. Kohl speelde de hoofdrol in deze hereniging, maar werd tegelijkertijd geëerd als een groot Europeaan, hij heeft zich altijd ingespannen voor een innige samenwerking in Europa, vooral die met Frankrijk. Zoveel streven naar vrede en vereniging op een heel historisch moment, moet zich wel in zijn radix tonen en ja hoor op de ascendant is het direct te zien, Venus bevindt zich op het meest persoonlijke punt van zijn horoscoop (klik op de link hieronder om de geboortehoroscoop van Kohl te kunnen bekijken).  Deze ascendant met Venus staat ook nog eens op een onooglijke maar toch belangrijke ster, de noodlotsster Al Pherg, de enige ster in de constellatie Vissen die in de astrologie van belang is.

HELMUT KOHL

Met zowel de ascendant als Venus op deze ster van het noodlot, is het niet vreemd dat hij betrokken was bij zeer historische gebeurtenissen , maar de specifieke betekenis van de Vissen en de plaats van Al Pherg in de constellatie, maken het hele verhaal wel heel beeldend. Al Pherg staat namelijk in het beroemde koord dat de twee Vissen, die verschillende richtingen op zwemmen, verbindt! Hier zie je de hereniging  van de beide Duitslanden letterlijk in zijn horoscoop geschreven staan. Maar ook de betekenis van de Vissen-constellatie is heel sprekend, met de Vissen zijn we aan het einde van de cyclus gekomen, waar de tegenstellingen worden opgeheven, en waar alleen maar voortgang kan worden gemaakt door iets te offeren waaraan je zeer gehecht bent. Het zal duidelijk dat dit een goede beschrijving van wat er in Duitsland is gebeurd onder de bezielende leiding van Helmut  Kohl.

                           AL PHERG

Venus is in sterke receptie met Mars, Heer 1, die dus heel sterk Kohl zelf is, en Mars staat redelijk sterk in tripliciteit (in het “juiste” element, waarin hij goed uit de voeten kan) op de krachtige ster Achernar van de eerste magnitude, maar wel in het zeer verzwakkende, verborgen twaalfde huis. Nu komt dat wel vaker voor bij politici, waarschijnlijk omdat je goed achter de schermen en met geheimen moet kunnen werken, maar als er goede manieren zijn om aan het twaalfde huis te ontsnappen, zal het je niet erg verzwakken. Zo is het ook bij Kohl, niet alleen is er die sterke receptie via teken en verhoging met Venus op de ascendant, Mars maakt ook een sextiel met een kleine orb met die zo krachtige Saturnus in eigen teken pal op het MC! Deze zo belangrijke Saturnus staat op de ster Pelagus, het blad van de pijl van de Boogschutter, verbonden met  een visie die vol vuur in de toekomst gelanceerd wordt.

We krijgen dus een doorverbonden constellatie van een Venus, die met het opheffen van tegenstellingen aan het einde van een cyclus te maken heeft, met Mars  / Heer 1 op de bevlogen, wat overmoedige Jupiter-ster Achernar en die zo sterke Saturnus op het MC, de planeet van grenzen en muren, die op een ster van een nieuwe visie voor de toekomst staat! Venus, anderhalve graad voorbij de ascendant is bovendien in mundaan vierkant met Saturnus ,die een graad voorbij het MC staat en dus nog een keer extra  en direct verbonden met zijn beroep.  Mundane aspecten worden gemaakt via de positie in de huizen en niet zoals gewoonlijk via de positie in de tekens.

De mythe van Achernar is ook heel toepasselijk, Achernar is de hoofdster van de Rivier, die symbolisch een grens is tussen twee landen of toestanden, net zoals de Jordaan in de Bijbel bijvoorbeeld de grens met het beloofde land is. Maar het overschrijden van die grens is een precair proces omdat de Rivier ook het water is waarin Phaeton neer stort, die in overmoed de zonnewagen had gekaapt,die hij niet onder controle kon houden. Duitsland heeft economisch zwaar geleden onder de hereniging en je kunt afvragen of Kohl uit ijdelheid (Phaeton kaapt overmoedig de Zonnewagen om over de grens te vliegen)het proces niet te snel  in gang heeft willen zetten. Hoe dan ook, astrologie laat altijd zien wat er is gebeurd is, het gaat nooit over politieke meningen.

De heerser van het negende huis van het buitenland is Jupiter en het Pars Fortunae, zijn zielshonger, staat conjunct deze Jupiter, hij wil heel  graag over de grenzen heen kijken. Zijn Arabische Punt van Roem, wat aan geeft waardoor je beroemd of berucht bent, staat  heel treffend sextiel de herenigings-Venus op de ascendant. Overigens strekte dat  grote streven naar vereniging zich niet uit tot zijn naaste familie, van zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk was hij vervreemd geraakt. Dat zie je duidelijk in de horoscoop terug, Heer 5 van kinderen is de Zon die conjunct Uranus, de planeet van de pijnlijke beperking staat in het twaalfde huis van eenzaamheid. Het valt daarbij op hoe sterk de dispositie is die Mars heeft in deze horoscoop, maar liefst drie planeten staan in het teken van Mars en Saturnus staat in de verhoging van Mars.Mars is Kohl zelf, die dus al heel snel gewend zal zijn dat hij de touwtjes in handen  heeft en dat het allemaal als vanzelfsprekend om hem draait.

                         Kohl Mitterrand

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *