De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Chinese video-app TikTok het vuur aan de schenen gelegd. TikTok is een razend populaire app, waarop korte filmpjes kunnen worden gedeeld, vaak met dansende of zingende pubers of grappig bedoelde opnames. TikTok is in korte tijd echter uitgegroeid tot een van de allerpopulairste app’s in de wereld en niet alleen jongeren zijn meer gebruiker, het gaat inmiddels veel verder. Trump stelt dat TikTok onzorgvuldig om gaat met gebruikersdata en heeft het Chinese bedrijf een ultimatum gesteld of ze verkopen hun activiteiten in de VS aan een Amerikaans bedrijf of ze worden uit de lucht gehaald.  

Zo’n ontwikkeling zou natuurlijk in de geboortehoroscoop vanTikTok zichtbaar moeten zijn, maar hoe kom je aan de geboortegegevens van TikTok? De app in zijn zo succesvolle huidige vorm ontstond uit de samenvoeging van drie al bestaande app’s en dat gebeurde op 2 augustus 2018, we hebben dus een datum, maar hoe komen we aan een tijd (plaats is Peking waar het hoofdkantoor van het moederbedrijf ByteDance gevestigd is)? We mogen er van uitgaan dat het nieuwe TikTok vanaf middernacht 2 augustus (Chinese tijd in Peking) beschikbaar was voor de gebruikers en als met die tijd de horoscoop wordt berekend, is de volgende radix het resultaat, klik de download-knop om deze radix te kunnen bekijken.

Er zijn twee dingen die onmiddellijk opvallen, Algol staat op de Ascendant en de Zuidknoop op het MC, hoe dan ook is dit een horoscoop die eruit springt. Algol is in verband met succes zeker niet zomaar een ramp, de grote crisis-ster is mythisch verbonden met de Gorgoon Medusa die niet alleen een afzichtelijk monster is met slangen als haren, maar ook een onweerstaanbaar aantrekkelijke vrouw. Oog in oog met Medusa verliezen mensen hun hoofd en worden meegesleept door hun meest basale instincten, wat dus heel veel populariteit kan geven. Donald Trump zelf heeft Algol op zijn MC.

Op het MC staat de Zuidknoop de sterk inperkende, remmende energie wat niet al te goed lijkt voor mega-succes! Maar ook de Zuidknoop hoeft niet altijd alleen maar negatief te zijn te zijn. De Zuidknoop is ook de uitgang uit het leven dus bijvoorbeeld voor een begrafenisondernemer is dat niet zo gek, en ook voor TikTok niet. Want de extreme beperking die de Zuidknoop brengt, wordt “gebruikt” en “geuit” in de extreem korte duur van de filmpjes, onder de 15 seconden en vaak nog minder. Het is op het randje van het niets. Je mag nog net even de aandacht op je ego vestigen, een amechtige ademtocht lang, maar dan is het weer voorbij. De postmoderne mentaliteit in een notendop.

Praesepe Splinters

Vlakbij het MC staat Mars op de krachtige Altair, niet gek voor de succes,  de Zon valt conjunct de Noordknoop die natuurlijk krachtiger maakt maar ook in de Praesepe-nevel, verbonden met het verhaal van Hercules die de  Kreeft met zijn voet vermorzelt en totaal versplintert. Dat is precies wat er op TikTok gebeurt, het zijn video-splinters van een paar seconden op het randje van het niets. Als we kijken naar de progressies is het direct duidelijk waarom TikTok de volle laag krijgt van Trump, het MC staat nu precies op de Zuidknoop en daar moet altijd een offer worden gebracht! De optie om de Zuidknoop actief uit te drukken door hun video’s nog korter te maken heeft TikTok niet ,dan zouden ze over het randje vallen en helemaal verdwijnen als een mot in cyberspace.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *