De ster Antares, het Hart van de Schorpioen, intens martiaal-rood, doet zijn duistere reputatie weer eens eer aan. De naam van de uiterst krachtige koninklijke ster die een einde maakt aan cycli en daarom ook de Doodsster wordt genoemd, is afgeleid als “Anti-Ares”. Ares is Mars de oorlogsgod, en het “anti” wijst erop dat hij de rivaal is van de god van de oorlog. Antares is nog heftiger in zijn  martiale praktijken dan de god zelf. Bij een nadrukkelijke activering van Antares mag je dus een nietsontziende strijd verwachten, natuurlijk moet dat, zoals altijd, wel geduid worden in de context van de situatie en van het soort horoscoop waar het om gaat. Antares is niet zomaar altijd dood en einde

De recente gebeurtenissen in de VS dragen het typische Antares-stempel en inderdaad is er in de progressies gebaseerd op de Grote Conjunctie (GC)-horoscoop van de VS een nadrukkelijke Anti-Ares-activering te zien. De Grote Conjunctie-horoscoop van de VS is, zoals al vaak op deze blog is uitgelegd, gebaseerd op de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die direct vooraf ging aan stichting van de VS als onafhankelijke natie. Ook de huidige ontwikkelingen in de VS illustreren dat dit een uitermate effectieve radix is, veel effectiever dan de bekende varianten. Deze radix zal hier niet worden besproken, we duiden direct de progressies, vandaag zal de inauguratie van Joe Biden plaats vinden en bereiken de spanningen een hoogtepunt. Klik op de link hieronder om de progressies te kunnen bekijken.

Mars -krachten

Het is direct duidelijk, de progressieve Zon beweegt zich over Antares, bij het duiden van mundane horoscopen van eeuwen geleden worden de huidige posities van de sterren bekeken, niet die van toen. De Zon is de algemene aanduider van macht en machthebbers dus ja het is duidelijk, de progressie loopt weg van de Doodsster maar hij blijft nog wel een half jaar werkzaam.  Dat geeft dus een enorme dosis Marskracht en ook Mars zelf is zeer actief. De Mars-progressie die op het moment snel beweegt met een graad per jaar, maakt vanuit de eerste graad Waterman, geplaatst op de zeer vurige Altair (een krachtige Adelaarsster met een Mars-Jupiter natuur), een vierkant met de radix-Mars. Ook die positie blijft nog wel een half jaar in orb. Hierbij is ook de progressieve stand van Jupiter/ Radixheer 10  (regering/ bestuurselite) betrokken die in oppositie met de radix-Mars is.

Natuurlijk beweegt Jupiter in progressie te langaam om zelfstandig mee tellen bij het voorspellen maar de stand wordt door de nu snelle Mars via het vierkant geactiveerd. De knopenas is er ook bij betrokken, wat altijd wijst op belangwekkende omwentelingen. De snellere progressieve factoren het Pars Fortunae (PF), het Pars Solis (PS) en de Maan, die bewegen met een snelheid van ongeveer een graad per maand maken het plaatje rond. Het PF maakt een driehoek/sextiel op die progressieve Jupiter die in oppositie is met de radix-Mars, wat over een maand voorbij is. Het PS staat nu op Prasesepe, een zeer kwaadaardige ster die met hersenloze, genadeloze machtsstrijd geassocieerd kan worden en ook die stand is over een maand weg.

Al Haqa

De Maan tenslotte laat met zijn gang door de Manzils, de Westerse Maanhuizen, de ontwikkeling zien waar het land doorheen gaat. Hij staat op het punt om Al Dabaran te verlaten, een Huis met een zeer vurig en uiterst martiaal karakter om over te gaan naar het volgende huis. De gang door Al Dabaran, waar een plaatje bij hoort van een vurige galopperende ruiter die een slang in zijn hand houdt, heeft een jaar geduurd en dat beschrijft dus heel treffend een verkiezingsjaar met extreme polarisatie. Het volgende huis is Al Haqa waarbij het beeld hoort van een gekroond hoofd omringd door sterren,  wat duidt op een koning die door rustig te denken al te sterke, wilde driften in toom probeert te houden. De overgang Trump-Biden wordt met de Maanhuizen wel heel treffend verbeeld. De Mars-krachten zullen nog wel een maand of zes actief blijven, maar de acute hoogspanning aangegeven door de snelle progressieve factoren zal de komende maanden gaan weg ebben.

In februari en maart geef ik twee totaal unieke workshops over het werken met de traditionele Westerse Maanhuizen, je kunt me mailen als je er meer informatie over wilt, het levert verbluffende resultaten op. De Maanhuizen zijn terug!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *