Binnenkort zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en daar kijken de regeringspartijen niet naar uit. Want in de peilingen staan zowel VVD als PvdA op verlies. Dat moet wel wat zuur zijn, want tenslotte heeft deze regering de crisis-kastanjes uit het vuur moeten halen. Maar de beste stuurlui staan nog altijd aan wal en het kiezersvolk lijkt meer dan ooit te paaien met wat meer extreme, onrealistische uitspraken. Hoe dan ook, omdat vooral voor de PvdA een stevig verlies wordt voorspeld is het interessant om eens een blik te werpen op de radix van socialistenleider Diederik Samson. Klik op de onderstaande link om de geboortehoroscoop van Diederik Samson te kunnen zien.

DIEDERIKSAMSON

Psychologisch gezien is Samson een aardemens, een nuchtere, realistische melancholicus. Dat wordt in de klassieke astrologie bepaald aan de hand van het temperament en niet op basis van het Zonneteken. De psychologische beschrijving van de persoon wordt dan aangevuld met de zogenaamde gedragssignificator, een planeet die een sterke invloed heeft op het denken (Mercurius) en de emoties (Maan). Zo krijg je als psychologische basisbeschrijving een planeet in een element en die gedragsplaneet is hier ook een aardeplaneet, namelijk de strenge Saturnus. Samson is dus een serieus, gedisciplineerd man die zich geen knollen voor citroenen laat verkopen. Hij eet geen vlees, rookt niet, geloof niet in God, studeerde kernfysica, maar van de blauwe knoop is hij niet, voor zover ik na kon gaan.

Maar zeker niet alles is psychologie! We leven tenslotte in een concrete werkelijkheid en daarvan geeft horoscoop een beeld. Op het eerste gezicht is het wat raadselachtig waar zijn succes vandaan komt. Er is wel die sterke Saturnus in het tiende huis, maar Mercurius heer 1 (Samson zelf) staat in het verborgen twaalfde huis van geheimen. Dat is geen teken van succes, maar via spiegelpunt (de planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok ) belandt heer 1 wel bovenop het MC. Op datzelfde MC staat Algol, een uiterst kwaadaardige ster, maar dat wil niet direct zeggen dat je dan geen succes zult hebben. Het is weliswaar de ster van je hoofd verliezen, en tegenslag, maar ook van grote aantrekkingskracht. Algol is de Kop van Medusa, niet alleen een afzichtelijk monster maar ook een zeer verleidelijke vrouw. Met Algol is het niet alleen kommer en kwel, tenminste niet als je het hebt over succes in de wereld.

Hetzelfde geldt voor de ster waar Mercurius heer 1 op staat, de Lege Kribbe Praesepe, een nevel die onder meer verbonden is met een ongeremde machtswellust. Voor een politicus geen gekke stand. Pas dus op met het duiden van de sterren, er zijn vaak meerdere kanten, bij Samson kunnen deze sterren bijvoorbeeld ook aan geven dat hij al snel tegen crisissituaties aan loopt en daar goed mee kan gaan. Het succes van Samson wordt verder aangegeven door iets wat je ook pas bij nader onderzoek ziet, een sterke synastrie met de horoscoop van de eclips voor zijn  geboorte (hier niet afgebeeld). Als je dat hebt zoals hij, heb je een grotere kans op succes.

SAMSONPROGRESSIES

In 2012 werd Samson fractievoorzitter, een belangrijke stap in zijn loopbaan. De progressies rond die tijd zijn duidelijk. Het MC (in feite de directie van het MC ) staat conjunct Venus Heer 10  en de Zon van leiderschap maakt een vierkant op het radix-MC zelf .

SAMSONSOLAAR2012

De solaar van dat jaar bevestigt het succes, Venus radixheer 10 van de loopbaan, staat op de koninklijke Aldebaran in de solaar.en Mercurius radix 1 is heel sterk op de ascendant. Ook Saturnus in het tiende huis van de radix wordt geactiveerd, maar minder gunstig, Jupiter in vernietiging en de Zuidkoop uit de solaar staan er conjunct mee. Hij werd fractievoorzitter maar geen premier of minister, hij “bleef in de Kamer” zoals men zo mooi zegt.

SAMSONPROGRESSIES 2015

In 2015 is de Zon verder opgeschoven en gaat nu op Regulus af, met Venus Heer 10 direct  in zijn kielzog. Regulus duidt op groot succes maar het is ook de Leeuw die zijn ambities moet offeren. Maar wat betekent dat nu, als je ook nog ziet dat na de stand op Regulus zowel de Zon als Heer 10 van teken wisselen? Er komt dus een grote verandering op het gebied van leiderschap en werk in de loop van 2016 / 2017. Dat zou heel goed kunnen betekenen dat hij ergens anders een erg goede baan krijgt. De volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn in maart 2017 en dat kan voor hem de verandering inluiden.

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *