De aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS in november verloopt, zoals verwacht kon worden, met de nodige rellen. Joe Biden lijkt niet altijd meer te weten wie waar nu precies regeert en Trump ligt juridisch behoorlijk zwaar onder vuur. Hij wordt er van beschuldigd deel te hebben genomen aan rebellie en daarom zou hij geen kandidaat mogen zijn voor het presidentschap. Zijn argument dat hij immuun was als president, is door een lager hof verworpen en is nu door de advocaten van Trump voor het Hooggerechtshof gebracht. 

Combusta

In zijn progressies is dit moment dat toch wel spannend voor hem is, goed te zien. Dit werd overigens op deze blog al een half jaar geleden voorspeld aan de hand van de Maan. De Maan loopt namelijk door de Via Combusta van 15 graden Weegschaal tot 15 graden Schorpioen en dat brengt altijd grote problemen. De climax komt dan als de Maan naar zijn val in Schorpioen gaat en dat gebeurt nu. Hier zie je hoe precies de snelle progressieve factoren – de Maan, het Pars Fortunae en het Pars Solis – uitwerken, hun snelheid is een graad per maand. Het Pars Solis in progressie komt nu conjunct zijn progressieve Zon, er gebeurt dus iets rond zijn machtspositie en het Pars Fortunae in progressie staat in oppositie met zijn radix-Zon!

Trump Progressies 2024

Mars

Dat de Maan de Schorpioen in gaat, activeert Mars de planeet van de strijd wat nog versterkt wordt door de primaire directie van de Asc, die ook de Schorpioen is in gegaan. Mars is heel sterk in de radix van Trump dus dat hoeft niet alleen maar slecht voor hem te zijn, maar het geeft zeker het heftige gevecht aan. De andere langzame directie van een hoek, die van het MC ziet er minder gunstig uit. Je ziet dat het MC tijdens de vorige door hem verloren verkiezingen op de progressieve Saturnus in vernietiging stond, een van de belangrijkste indicaties van zijn verlies in 2020. Nu beweegt het MC naar Praesepe, de Lege Kribbe, een beruchte crisis-ster.

De Korenaar

Dat het koningskind niet in de Kribbe ligt waar het in zou moeten liggen, is niet gunstig voor Trump en in november, tijdens de verkiezingen staat het MC daar nog steeds bovenop. Dat geldt niet voor de progressie van Venus, Heer 10 van de baan die nu op de beschermende koninklijke Spica staat maar in november niet meer.  De spanningen zijn dus duidelijk te zien, maar er is ook voldoende compensatie op het moment door Spica en die sterke Mars. Het lijkt er dus op dat het hier nog niet voor hem zal eindigen.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *