Uw astroloog was deze zomer op vakantie in Slovenië, en dat was heel fijn. Kort na vertrek en terugkeer in Nederland barstte in Slovenië echter een geweld van overstromingen los, we waren net op tijd weg! Het was niet zomaar noodweer, het waren de ernstigste overstromingen in tientallen jaren. De vraag is of je daar astrologisch iets van kunt zien en hoe dan? Welk horoscoop gebruik je daarbij en is het duidelijk te zien dat er noodweer komt? Misschien soms toch wel handig om dit te zien aankomen!

Kreeft

Er zijn diverse mogelijkheden om dit te bekijken, je zou de horoscoop van Slovenië kunnen bekijken, de progressies van de snelle factoren en de lunaren voor juli en augustus. Wat ook kan, is de duiding van de relevante ingresshoroscopen, de horoscopen van het exacte moment dat de Zon een nieuw teken binnen gaat. Dan kan de Ram zijn en dan heb je een horoscoop voor het jaar, maar ook bijvoorbeeld de Kreeft en dan heb je een horoscoop voor de zomer.

Dat is de horoscoop waar we nu naar kijken de zomeringress en dan berekend voor de Sloveense hoofdstad Ljubljana, een hoofdstad is het symbolische punt waarin het hele land zich concentreert. Het is belangrijk te letten op alarmerende factoren die er echt uitspringen, een te gedetailleerde analyse heeft, zoals meestal, geen zin omdat daarin het onderscheid tussen belangrijk en onbelangrijk verloren gaat. 

Lucida Lancis

Het eerste wat op valt is de Zuidschaal, die op de Ascendant staat,  een zeer krachtige koninklijke ster, ook de Schorpioensklauw geheten, wat zijn kwaadaardige natuur laat zien. Niet ieder sterretje op de Ascendant is alarmerend, maar de koninklijke Zuidschaal wel. Verder valt Mars Heer 1 – Slovenië in de zomer 2023 – via antiscion op de descendant.  Het land komt tegenover zichzelf te staan, het wordt als het ware in stukken gereten. Ook Venus valt via antiscion op de descendant, waar de planeet als de tegenstander van het land  werkt. Venus is Heer 12, heer van het meest kwaadaardige huis van de horoscoop.  

Cardinaal Water    

Deze drie factoren zijn krachtig en opvallend. Ook is het goed om te bedenken dat ze alle drie direct verbonden zijn met de Ascendant/Descenant -as die heel specifiek is voor Slovenië. De exacte plaats van die as verschuift snel als je de horoscoop maakt voor andere locaties. Omdat de Zon automatisch in een zomeringress altijd op 0 ˚  Kreeft staat, is de positie van het andere Licht de Maan extra belangrijk. De Maan staat op Praesepe, het Hart van de Kreeft, een kwaadaardige sterrenhoop van destructieve versplintering en de Kreeft is in de  zodiak ook het teken van het Water in de snel stromen cardinale modus. Dat is met de andere factoren samen genoeg om een alarmbel te laten afgaan. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *