De Franse president Emmanuel Macron hielp in 2017  als een bliksemslag bij heldere hemel de gevestigde politieke orde in Frankrijk om zeep. Met zijn beweging En Marche – inmiddels omgedoopt in Renaissance – zorgde hij voor een radicale verandering van het politieke landschap, hij wordt altijd beschreven als sociaal-liberaal. Hij wilde vooral een middenpositie  tussen links en rechts in nemen en hij wilde Frankrijk moderniseren. De tegenstand tegen dat beleid is sterk, zijn pensioenhervorming leidde tot heftige rellen die gepaard gingen met grof geweld, “la rue” kan in Frankrijk stevig te keer gaan.

Macronisme

Ook op andere punten liep hij stevige averij op en zijn eeuwige tegenstander, de rechts-radicale  Marine Le Pen staat op het moment ver voor in de peilingen, al zijn de verkiezingen nog ver weg. Dus was het tijd voor een nieuwe impuls, Macron schoof premier Eilsabeth Borne aan de kant en maakte verrassend genoeg de piepjonge Gabriel Attal eerste minister. Borne was een wat bitse, kille technocraat, Attal is zeker charmanter en kan met zijn jeugdigheid nieuw elan geven en nieuwe groepen jongeren aan het ‘’macronisme”’ binden. Hij wordt wel de Bébé Macron genoemd, de jonge frisse versie van de president. 

Attal

Solis

Attal is nog geen 35 jaar oud, en dat roept de vraag op hoe is zijn bliksemcarrière te zien is in zijn radix? Op zijn MC staat het Pars van de Zon, het Punt van Overvloed ofwel het Pars Solis en dat is een indicatie voor uitzonderlijk succes. De planeetpunten werken concreet in het leven uit als ze binnen twee graden orb in conjunctie of oppositie staan met een radixfactor. Een planeetpunt kun je het beste duiden als de zuivere en daarom zeer intens werkende planeetenergie. De planeetpunten bewegen heel snel en zijn daarom uiterste individuele factoren, ze geven iets uitzonderlijks van een bepaalde persoon aan, de Zon is de koning en de macht. Via antiscion is de Zon ook nog eens in oppositie met het Zonnepunt wat de uitwerking nog sterker maakt.

Baby-Maan

In 2020 begon bij Attal de Firdar van de Maan die Heer 1 is, op de koninklijke Pollux staat en een driehoek maakt met de Zon van de macht. Ook maakt de Maan een driehoek met de sterke Venus in verhoging, die Heer 11 van de vrucht van je inspanningen (erkenning) is. De Maan staat weliswaar in het zeer zwakke twaalfde huis maar via die twee driehoeken kan hij toch in het leven uitwerken, hij ontsnapt zo uit het huis  van de grote zwakte. In deze Firdar zien we ook zijn jeugd, de Maan is immers de jongste planeet en die wordt nu heel sterk benadrukt.

Pleiaden

Natuurlijk is Heer 10 ook van belang, het tiende huis laat zien wat er “in je werk gebeurt”. Heer 10 is een peregriene Mars van conflict conjunct Jupiter van politiek in vernietiging, en die conjunctie staat in de Pleiaden, de nevelige sterrengroep die te maken heeft met teleurstelling en blindheid. Dat ziet er dus wat minder uit. Zou Attal echt de impuls kunnen gaan geven die Macron zo nodig heeft?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *