De afgelopen twee weken waren de progressies in de radix van Ierland het onderwerp op deze blog en het bleek dat er ten tijde van grote crises, het uitbreken van de burgeroorlog in 1969 en de grote hongersnood in 1845-1850, zeer sterke spanningen te zien waren in de progressies in de Ierse radix. Door de Brexit is de angst dat het oude conflict in Noord-Ierland weer zal opflakkeren, toegenomen en er zijn inderdaad al een aantal stevige rellen geweest. Ook laten sommige militante groeperingen dreigende geluiden horen. Maar vormen de rellen de opmaat naar een hernieuwde  burgeroorlog? Zal het nu al lange tijd vredige Belfast weer veranderen in een oorlogsgebied?

Als dat werkelijk het geval zou zijn, zou dat duidelijk moeten worden aangegeven in de progressies van het moment. Het is daarbij goed om de progressies die in het verleden crises aangaven in het achterhoofd te houden, dat waren vooral de bewegingen van de langzame factoren door de Algolzone. De langzame factoren zijn de directies van de Asc en het  MC en de secundaire progressie van de Zon. De radix van Ierland wordt hier niet afgebeeld, de radixgegevens zijn te vinden in de afgelopen twee posts. Klik op de link hieronder om de Ierse progressies van het moment te kunnen bekijken.

Omdat de crisiszone rond Algol zo gevoelig is in de Ierse radix, is er een progressie die direct in het oog springt. Het Pars Solis (het omgekeerde Stier -symbool) is door de Algolzone gelopen en heeft deze zone net verlaten, let er op dat het Pars Solis in progressie achterwaarts door de dierenriem beweegt. Dat is geruststellend, de grootste problemen die de Algolzone brengen kan, laten we achter ons.  Deze beweging laat de toenemende spaningen rond Brexit zien van het afgelopen half jaar en de rellen die daardoor hier en daar uitbraken. Ook geruststellend is dat deze zone niet door een langzame factor wordt geactiveerd zoals bij het uitbreken van “’the Troubles” in 1969.

Tovenaarsleerling

Welke bewegingen zijn er verder te zien? De progressieve Zon gaat via antiscion over het radix-MC van Ierland wat niets negatiefs kan betekenen. De directie van het MC loopt over Sirius, de hoofdster van de brute Grote Hond en en ook een ster van intimidatie en geweld, wat natuurlijk niet zo goed is, net als ster waarover de Asc loopt, dat is Vindemiatrix, de Tovernaarsleerling waarmee zaken al snel uit de hand kunnen lopen.

De snelle factoren de Maan en het Pars Fortunae veranderen op het moment beiden van teken, wat er op wijst dat er een nieuwe situatie ontstaat, het PF gaat naar Vissen en activeert Jupiter, de Maan gaat naar Ram en activeert de vurige Mars, wat in deze context niet zo heel fijn is. Als de Maan verder loopt maakt hij via antiscion een conjunctie met de progressieve Mars op 5 graden Ram. Wat moet we hier  nu van denken? Echt hele heftige spanningen zijn er niet te zien, de indicatie voor crisis zijn niet overweldigend. Maar met de activering van Sirius, Vindemiatrix en Mars ziet het er ook niet echt heel rustig uit en dat is het natuurlijk ook niet. Al snel in juni begint de nieuwe solaar, en als het dit jaar  inderdaad uit de hand zou gaan lopen, dan moet het daar wel duidelijk in te zien, zijn daar zullen we volgende week naar kijken.       

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *