Na meer dan een maand oorlog in Oekraïne, is het duidelijk dat Rusland zich heeft verslikt in deze invasie. Ze lijden grote verliezen, het moreel is laag, de logistiek hapert en het Oekraïense leger verdedigt het land fel en effectief, ze zijn nu op diverse fronten in de tegenaanval. Gisteren kwam de mededeling van het Kremlin dat de strategie van nu af aan meer op de Donbas, het oostelijke deel van het land, zou worden gericht. In plaats van militaire kracht heeft Rusland tot nu vooral zwakte laten zien, wordt Oekraïne een soort tweede Afghanistan, waar het Russische leger ooit zijn meerdere moest erkennen in de Afghaanse Moedjahedien?   

Wat laat de horoscoop van het begin van de oorlog zien? Om die te kunnen duiden, is het het beste om je voor te stellen dat je de astroloog van de Russen bent en dat je een gunstig tijdstip moet kiezen om de oorlog te beginnen.  Klik op de downloadlink hierboven om de horoscoop van het begin van de oorlog te kunnen zien.  Als plaats is Kiev genomen, hoewel er waarschijnlijk op meerdere plaatsen tegelijk militaire acties begonnen, is Kiev de hoofdstad van het strijdtoneel. De grote vraag is natuurlijk of dit er gunstig uit ziet voor Rusland?

Rusland begon de oorlog en dus is het redelijk om het eerste huis toe te wijzen aan de Russen en het zevende huis aan Oekraïne. Dat wil zeggen dat Heer 1 Saturnus Rusland symboliseert, Saturnus staat essentieel heel sterk in eigen teken en op het eerste gezicht lijkt dat heel positief. Maar voor een invasie is een van nature trage planeet in eigen huis en eigen teken – een vast teken bovendien – niet de optimale stand, zien we hier het vastlopen van de Russische aanval?  Je wilt inderdaad kracht  door waardigheid zien als je een electie zou maken , maar dat moet wel passende kracht zijn!Het is nog wat ver weg maar Saturnus zal ook retrograde gaan lopen (op 25˚ Waterman), geen goed teken voor de Russen.

Antares

Beter voor Rusland is de vechtplaneet Mars sterk in verhoging in het eerste huis, maar deze staat wel conjunct Venus. Hoe dan ook, dat is niet goed voor de vechtkracht, Venus symboliseert de tegenkracht van Mars die hem dus dempt. Het is geen goed idee om een strijd te beginnen onder zo’n conjuctie. De conjunctie valt op de ster Nashira, in de staart van de Steenbok die op de vlucht voor de dood van gedaante verandert. Dus op de beide op het eerste gezicht voor Rusland sterke planeten, valt het nodige af te dingen maar hoe ziet het voor Oekraïne uit? Heer 7 is de Maan die geen essentiële waardigheid heeft, maar wel accidenteel sterk staat bij de cusp van het elfde huis.

Ook valt de Maan op Antares, het machtige koninklijke Schorpioenshart, de meest martiale ster aan het uitspansel. De Schorpioen is het beest dat de overmoedige Jager Orion dood steekt en dat is in deze situatie uitermate gunstig voor Oekraïne! Want om een ster te duiden moet je het bijbehorende mythische verhaal in de context begrijpen om de rollen in het mythische verhaal toe te  wijzen. En het zal duidelijk zijn dat Rusland hier Orion is. Volgende week zullen we zien hoe het verloop van de strijd te volgen is met een bij deze horoscoop passende progressietechniek.                               

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *