La reine est mort, vive le roi. Het voelt vreemd dat de koningin der koninginnen er niet meer is, The Queen was er altijd zó vanzelfsprekend. Zelfs voor niet-Britten was ze een wonderlijk stabiel punt vele tientallen jaren lang. De wereld en het land waar ze koningin van was, zijn enorm veranderd, maar zij bleef altijd even trouw op haar post. Charles, de eeuwige Prins van Wales, stond al die jaren te wachten in de coulissen en is nu dan koning geworden, Koning Charles de Derde. Dit is een hele grote gebeurtenis voor het VK en er zijn vele manieren om daar astrologisch naar te kijken.

1047

Eén manier om dat doen is het mundaan-astrologische niveau, we gaan daarbij uit van de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan de stichting van Engeland met de Normandische invasie. Die GC-horoscoop is van 24 november 1047 en heeft de Ascendant op Regulus. Dat is natuurlijk uitermate toepasselijk voor een land  dat ooit een wereldrijk bestierde waarin de Zon niet onder ging. Het overlijden van The Queen is een zo grote gebeurtenis dat dit zeker in deze horoscoop zichtbaar zou moeten zijn en daarbij kijken we nar de nu geldige solaar gemaakt op basis van die GC van 1047.    

Het blijft verbluffend dat een radix van bijna 1000 jaar terug laat zien wat er dit jaar gebeurt. Want in deze solaar die geldig is tot aan komende november zijn de aanwijzingen vrij sterk. Als je weet dat The Queen over de negentig is en zou kunnen overlijden en je had de solaren van de jaren die er aan kwamen door gekeken, was deze zeker opgevallen als een jaar waarin dat zou kunnen gebeuren. Want er staat een planeet op een hoek, zelfs op de belangrijkste hoek, de Ascendant. Dat is een plaats in de horoscoop waarop een planeet zich heel sterk in de wereld kan manifesteren.  Om te zien wat het is dat zich manifesteert, kun je naar de huisheerschappij van de planeet kijken.

Vernietigd staatshoofd

De planeet op de Ascendant is Mercurius, die heerst over het achtste huis van de dood in de solaar en over het tiende huis van koningen en koninginnen. Dat is natuurlijk heel sprekend, maar er is nog meer. Die Mercurius Heer 10 van het staatshoofd, staat in de laatste graad van zijn teken Schorpioen en dus op het punt naar zijn vernietiging in Boogschutter over te gaan, nog een duidelijke indicatie. In Boogschutter komt Mercurius dan ook direct de Zuidknoop tegen waar ook nog eens de Zon op staat. De Zuidknoop zo prominent in het eerste huis is de uitgang uit het leven.

Spiegel-eclips

De Zon is de leider die hier dus het leven verlaat. Het is de Maan (koninginnen) die dit op een bijna onnavolgbare manier bevestigt. Via antiscion valt de Maan namelijk in oppositie met die Zon – een soort Volle Maan via spiegelpunt dus  –  en zo dicht bij de knopenas is dat een Maansverduistering, het licht van de Maan  gaat dus uit via spiegelpunt. Spiegelpunten kunnen als punten van de Knopen worden gezien en daarom geassocieerd worden met de dood.  Er is dus een opeenhoping van indicaties-  de Zon op de Zuidknoop, een gespiegelde Maanverduistering, Heer 8 van de dood op de Ascendant, Heer 10 naar zijn vernietiging – die laat zien wat er gebeurde, in een horoscoop waarvan de oorsprong bijna 1000 jaar terug gaat. Dat is astrologie.      

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *