In de aanloop naar de de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgend jaar, volgen we de kandidaten wat er op neer komt dat we Trump volgen. Over Biden valt meestal weinig interessants te melden, hij zegt ook weinig rare dingen meer. Met Trump is het anders, er is altijd gedonder, never a dull moment. Dat kan ook eigenlijk niet anders, hij is een cholericus, een Vuur-man met Mars op de Ascendant op Regulus, de ster die de heerschappij wil en geeft. Zijn Maanhuis is Al Qalb, een Schorpioenhuis, de trefwoorden  van Al Qalb, een Marshuis, zijn aanvallen, strijd en gif.   

Zesde profectie

De afgelopen maanden kwam Trump zwaar onder vuur te liggen, er zijn vier rechtszaken aangespannen tegen hem en vooral de rechtszaak in de staat Georgia zou gevaarlijk voor hem kunnen zijn.  Het is dus interessant om eens te kijken wat er op het moment gaande in zijn horoscoop. Hij is 77, zijn profectie is in het zesde huis van tegenslagen, huisheer 6 in zijn radix is Saturnus in vernietiging conjunct Venus/Heer 10 van de baan. Problemen dus ja.

Al Simak

Zijn progressieve Maan loopt door het Huis Al Simak dat te maken heeft met spanningen, strijd en het kritisch en zorvuldig evalueren. De Maan staat ook op de koninklijke Spica die beschermt en loopt op de progressieve benefic Jupiter toe, dat ziet er niet zo heel slecht uit, al is over twee maanden deze bescherming verdwenen. De Maan staat nu ook via antiscion in oppositie met de progressieve Zon, conflict met autoriteiten dus. Ook staat de Maan in de Verbrande Weg, wat altijd een tijd van problemen aan geeft. Het progressieve Pars Fortunae, dat met een snelheid van een graad per maand beweegt, net als de Maan, staat nu op de Zuidknoop die pijnlijke tegenslagen brengt, heel precies laat het dus het moment van de aanklachten zien.

Praesepe

De belangrijke snelle progressieve factoren laten dus heel scherp zien wat er op het moment, deze maanden, gebeurt. Maar de lijn van de ontwikkeling op de langere duur, zie je in de drie belangrijke langzame progressies / directies, de Zon, de Ascendant en het MC. Het MC beweegt naar Praesepe  toe, een kwaadaardige nevelige sterrenhoop die geassocieerd kan worden versplintering en verlies, niet zo fijn dus. De Ascendant wisselt binnenkort van teken naar Schorpioen, waardoor Mars wordt geactiveerd wat de verkiezingsstrijd laat zien die op komst is. Ook belangrijk voor de langere termijn, is dat de Maan die in de Via Combusta loopt in februari volgend jaar naar zijn val in Schorpioen gaat wat meestal een crisismoment aan geeft, een ongunstige uitspraak misschien?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *