Het is hem dan toch gelukt. Met zijn Portugezen werd mega-voetvalster Christiano Ronaldo Europees kampioen. De vreugde in Portugal was groot, het was de eerste keer dat het land het kampioenschap van Europa in de wacht sleepte. Waarschijnlijk hadden veel andere landen het “Les Bleus” (de Fransen) meer gegund, hun speelstijl was toch een stuk aantrekkelijker en gedurfder dan het stugge plamuurwerk van Portugal. Met de billen strak samengeknepen de pot dicht houden, leek de voornaamste troef van Ronaldo en zijn maten. Maar ook het  bloedfanatieke en soms bijna autistische gedrag van de mega-vedette, wekte veel irritatie.

RONALDO

Daarom is het leuk om de horoscoop van Ronaldo eens te ontleden om te zien waar dat vandaan komt. En dan stuiten we direct op een uitermate interessante onduidelijkheid, er worden in de archieven  twee zeer uiteenlopende geboortetijden gegeven. Eén geboortetijd wordt met de Rodden- rating C gewaardeerd, wat wil zeggen dat je erg voorzichtig mee moet zijn omdat deze tijd door iemand in een artikel wordt vermeld, zonder dat verder gezegd wordt waar die vandaan komt. De alternatieve tijd komt van de moeder en dat is natuurlijk ook een wat dubieuze bron. Maar er is wel iets dat in het voordeel van de moeder pleit. De eerste tijd met de C-rating is 5:25 ’s nachts, ruim voor de schemering, de tweede is 10:20 in de ochtend, de Zon staat dan  al lang te stralen.

Nu mag je niet verwachten van een moeder dat ze zich de geboortetijd precies weet te herinneren, maar ze zal toch wel weten of het nacht was of ochtend! Maar goed ook dat is geen doorslaggevend argument voor de latere geboortetijd. Dus wat te doen? Correctietechnieken zoals deze door heel wat astrologen vrij onnadenkend worden toegepast, zijn uiterst onbetrouwbaar en moeten met grote scepsis bekeken worden. Er zijn zelfs astrologen die zo onvoorwaardelijk in hun eigen technieken geloven dat ze zonder blikken of blozen tot op de seconde corrigeren! Volstrekt ridicuul natuurlijk, waarbij opvalt dat al deze zo vlotjes corrigerende astrologen meestal op zeer uiteenlopende  “juiste” geboortetijden komen. Quod erat demonstrandum. Zoals altijd  heeft een volledig gebrek aan zelfkritiek een zeer grote overtuigingskracht.

Maar ook wij ontkomen er dus niet aan om een of andere vorm van correctie toe te passen. Alleen is deze vorm wat simpeler en veel minder ambitieus dan die van de op de seconde corrigerende astrologen. Wat we gaan doen,is kiezen uit twee horoscopen, die met de C-rating en die met de tijd van de moeder. Het verschil tussen deze horoscopen is zo groot dat er een duidelijke keuze te maken moet zijn, waarbij we dan ook niet helemaal moeten uitsluiten dat beide tijden onjuist zijn. We zullen echter de twee horoscopen gaan vergelijken op temperament gedrag, rijkdom, succes, talent en op gezinsomstandigheden. Klik op de link hieronder om de eerste versie van de radix, die met de wat onzekere C-rating van Christiano Ronaldo  te kunnen zien.

RONALDO C-RATING

In deze versie valt direct op dat het MC pal op de koninklijke ster Spica staat en dat is natuurlijk iets wat we bij een mega-vedette mogen verwachten. Spica schenkt immers veel succes en hoewel je het ook zonder een koninklijke ster heel ver kunt schoppen, scheelt het wel een ferme slok op een borrel. Het temperament van Ronaldo is volgens deze radixvariant aards-vurig, heel erg droog, wat zijn weinig sociale gedrag zou kunnen verklaren.

Zijn horoscoopheer (talent) is Mars in eigen teken Ram, een snel bewegend cardinaal teken, wat heel goed past bij een wereldberoemde aanvaller. Mars voelt zich kiplekker, hij is net in zijn eigen teken aan gekomen en kan zich in eigen huis (een teken is een hemels huis) geheel vrij bewegen. Mars is ook Heer 4 van gezinsomstandigheden en de vader, en omdat Mars zo sterk is, lijkt dat wel goed, maar Venus in vernietiging afflicteert Mars enigszins. Ook de twee kwaadaardige sterren uit de Walvis waarop de Heer 4/Venus conjunctie en het IC staan, laten minder prettige omstandigheden zien. Ook dat zou kunnen kloppen, zijn vader was een alcoholist, die zich dood dronk. Tot zover gaat het redelijk, maar Ronaldo is ook heel rijk en Heer 2 van bezit is een Saturnus met alleen term-waardigheid, conjunct de sterk beperkende Zuidknoop. Op cusp 2 staat wel een Mercurius in tripliciteit, maar bij een miljardair zou dat toch wel iets duidelijker mogen zijn.

RONALDO VOLGENS MOEDER

Hoe is dat allemaal in de versie van de radix volgens de moeder (klik op de link hierboven om deze versie te kunnen zien)?Hier hebben we weliswaar geen Spica op het MC meer, maar wel iets dat direct in het oog springt en dat ook heel erg treffend is. Dat sterke Mars-talent van de aanvaller staat niet alleen essentieel op zijn sterkst in eigen teken, maar ook op de accidenteel sterkst mogelijke plek, op de ascendant! Natuurlijk staat ook hier Venus in conjunctie met Mars, maar Venus is heer 7 van tegenstanders en wordt volledig overheerst door Mars, die Venus disponeert. Mars/Ronaldo is zijn tegenstanders dus makkelijk de baas. Met Mars op de Ram-ascendant is Ronaldo in deze horoscoop een volbloed-cholericus, een puur vuurmens, die zeer sterk martiaal gedrag vertoont. Dat klopt beter met zijn autistische neigingen, heer 1 in eigen teken is heel sterk op zichzelf gericht.

En het geld. Venus heer 2 is in vernietiging weliswaar verzwakt, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de conjunctie met weer die ijzersterke Mars, die Venus totaal overheerst. Het laat ook prettig plastisch zien waar het geld vandaan komt, van martiale, sportieve activiteiten. En de drinkende vader is ook duidelijk te zien. De Maan is Heer 4 en staat via oppositie combust de Zon, die in vernietging in Waterman in de slechts mogelijke conditie is. Dat is dus duidelijker dan in de andere versie en dat geldt ook voor het gedrag en de financiën. Wat succes betreft, dat staat er in beide versies, in de ene hebben we Spica, in de andere een ijzer-ijzer sterke Mars. Die laatste radix is  toch op meerdere  vlakken overtuigender dan de andere, dus we mogen aannemen dat mama Ronaldo een goed geheugen heeft. Tegelijkertijd is dit een zeer  leerzame exercitie, omdat je merkt hoe snel je een duiding “sluitend” kan gaan maken op basis van je verwachtingen of wensen.

RONALDO 2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *