Vorige week werd de horoscoop van de inauguratie van John F. Kennedy besproken, de vraag was hoe je in die horoscoop kon zien dat het zo dramatisch zou eindigen. Ook werd er op gewezen dat je op basis van die inauguratiehoroscoop gewoon lunaren kunt maken om te volgen hoe het presidentschap zich ontwikkelt van maand tot maand en de maand dat JFK werd vermoord, werd duidelijk aangegeven door de lunaren. De tijdschaal van een maand is natuurlijk heel geschikt voor een presidentiële ambtstermijn van vier jaar. Naast lunaren kun je daarom ook heel goed kijken naar een andere techniek voor maanden:  de tertaire directies.  We zullen deze vandaag op Kennedy toepassen om, om volgende week te onderzoeken hoe dit er uit ziet in de te verwachten inauguratie-horoscoop van Joe Biden.

1 dag = 1 maand

De tertiaire directies werken op basis  van de sleutel 1 dag = 1 maand net zoals de secundaire progressies die je vindt met de sleutel 1 dag = 1 jaar. In de berekening neem je voor een maand niet de kalendermaand maar de astrologische / astronomische maand van 28 dagen. Je krijgt zo dus een berekeningsdatum die de standen aan geeft die laten zien welke posities die maand uitwerken, net als bij de secundaire progressies. Het is heel belangrijk om je te realiseren dat dit het enige is wat directies of progressies laten zien! Het plaatje is géén horoscoop, er bestaat niet zoiets als een progressieve of directieve horoscoop, alleen progressieve of directieve standen.

De tertiaire directies op basis van  de inauguratie-horoscoop voor de maand dat JFK werd vermoord (november 1963) zijn te bekijken door op de download-knop hier boven te klikken. Het is goed om je te realiseren dat als je de berekeningsdatum een dag vooruit schuift en voor die dag de horoscoop maakt, je ziet welke standen de volgende maand actief zijn. Een dag staat immers voor een maand. Ook het verschil in snelheid van de diverse factoren is belangrijk, de Maan en de Parsen van de Lichten (Pars Fortunae en Pars Solis) bewegen snel, in een dag( = 1 maand) schuiven ze zo’n dertien graden op, voor de drie langzame factoren  Zon, Asc en MC is dat meestal rond 1 graad.

In de tertaire standen voor de maand van de moord op JFK valt op dat Mars de planeet van het geweld in directie is terug gekeerd naar zijn positie in de “radix” (= de inauguratiehoroscoop, zie de post van vorige week), Mars is in val en zal zich dus van zijn slechtste, meest venijnige kant laten zien. Het MC gaat over Achernar, de ster waaraan het verhaal verbonden is van de val van de Zonnewagen uit de hemel, de bestuurder van de Zonnewagen is natuurlijk de president (in de mythologie is dit Phaeton) . De Maan op de uiterst slimme en handige maar gewelddadige Hondsster Procyon (Lee Harvey Oswald?) is in oppositie gekomen met de directies van Saturnus (Heer 10 van de baan) en Jupiter (Heer 8 van de dood ) die op Terebellum, een ster van het noodlot staan.

Alnatra

Het Pars van de Maan valt via antiscion op het MC (de baan) en staat op het punt Boogschutter in te gaan (het PF beweegt snel, 12 graden in een dag), waarmee de heerser Jupiter geactiveerd wordt en Jupiter is Heer 8 van de dood in de inauguratie-“radix”. De Zon van de leider beweegt zich over de Zuidknoop die de uitgang symboliseert. De aanwijzingen zijn overweldigend sterk en ook de Arabische  Maanhuizen lijken hier informatie toe te voegen. De Maan beweegt zich van het Maanhuis Aldira naar Alnatrah, Aldira is het huis van Castor de sterfelijke broer (de Kennedy’s  waren ook heel nadrukkelijk een familie!) , Alnatrah het huis van de zeer kwaadaardige Praesepe, ook wel “het Ravijn” genoemd. Volgende week zullen we de inauguratiehoroscoop van Joe Biden op dezelfde manier bekijken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *