De afgelopen weken was uw razende reporter afgereisd naar Duitsland om daar te wandelen, maar direct opende de hemel zich en stortte het water in ongekende hoeveelheden naar beneden. Zo’n watervloed had het land bijna zestig jaar lang niet meegemaakt, de schade is enorm en het dodental ligt inmiddels boven de 180. Ook in andere landen waren er grote problemen, maar Duitsland is het zwaarste getroffen. Dat roept de vraag op wat er te zien is in de horoscoop van het land. Als mundane radix wordt zoals gebruikelijk de horoscoop van Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter gebruikt, die vooraf ging aan de stichting van het Duitse keizerrijk in 1871, de eerste eenwording van Duitsland (deze GC viel op 21 oktober 1861, 13:15:54 LMT, Berlijn, Asc 14:43 Steenbok, horoscoop hier niet afgebeeld).

Zo’n GC-horoscoop kan geduid worden als een individuele radix, je kunt er alle technieken op toepassen die je ook in ”gewone” geboortehoroscopen gebruikt. Dan valt meteen op dat er in de progressies een Nieuwe Maan te zien is en een progressieve Nieuwe Maan duidt altijd op een crisismoment. De progressieve conjunctie van de natte Maan en de droge Zon valt in de negende graad van de Ram in oppositie met de vernietigde malefic Mars in de mundane radix, die ook Heer 10 is en in het achtste huis van de dood staat! Een duidelijke indicatie dat er iets dramatisch zal gebeuren. De progressieve NM zelf valt op Algenib, een niet al te fijne ster in Pegasus.

Dus de progressies geven het moment van de overstromingen duidelijk aan, waarbij weer opvalt hoe exact de positie van de Maan is. De progressieve NM is vol in de maand van de overstroming, de Maan beweegt een graad per maand in secundaire progressie, het is dus een instrument om vrij exact mee te kunnen timen. Kijken we naar de lunaar van de overstromingsmaand gemaakt op basis van dezelfde mundane radix, dan zijn de grote problemen ook te zien (klik op de link hierboven om de lunaar van juli te kunnen bekijken).

Zuidknoop

De knopenas ligt binnen vier graden orb over de MC/IC-as, met de Saturnus-achtige Zuidknoop op doodsster Antares op het MC. Saturnus Heer 1 in de lunaar én in de mundane radix van Duitsland staat retrograde in het ellendige twaalfde huis in oppositie met de conjunctie van malefic Mars en Venus die Heer 8 van de dood is in deze lunaar. Let op dat de Maan op Algol geen betekenis heeft, dit is een lunaar daar staat de Maan in lunaren dus altijd!      

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *