De ramp met vlucht MH-17 dreunt nog steeds door in Nederland. Veel mensen kennen iemand, die weer iemand kent die verongelukt is. De manier waarop het is gebeurt, maakt de hele ramp nog gruwelijker, de mensen zijn op schokkende wijze het slachtoffer geworden van een cynisch en hersenloos machtsspel. Zo’n dramatische gebeurtenis zal, astrologisch gezien, niet alleen zichtbaar zijn in de relevante mundane horoscopen van Nederland, maar ook in die van de premier. Voor Mark Rutte als premier is deze ramp, ook als deel van het hele conflict met het Rusland van Poetin, de bepalende gebeurtennis van het jaar. Gisteren werd nog bekend  gemaakt dat het kabinet zelfs tot een nationale herdenkingsdag voor de ramp heeft besloten. De radix van Mark Rutte kunt u zien door op de onderstaande link te klikken, zijn horoscoop werd al eerder op deze blog besproken met een aantal relevante progressies en solaren.

RUTTE

Als we nu naar de geldige solaar kijken, is er direct iets dat in het oog springt. Dat is de dominante Mars die vanuit zijn positie in het tiende huis in elevatie – op het hoogste punt in de horoscoop – het hele jaar overheerst. Het is opvallend dat de buitenplaneten in deze solaar geen invloed hebben, tenzij je hele grote orbs gebruikt en allerlei vreemde mineure aspecten mee telt. Bij de duiding van een solaar kijk je ook altijd hoe een bepaald aspect of een positie door verbindt met de radix, dat levert meer informatie op. Hier is dat ook het geval, deze dominante Mars vlakbij het solaar-MC staat in oppositie met de radix-Maan van Rutte op radix-cusp 9. Maar laat ons eerlijk zijn. Wat zou deze duidelijk belangrijke stand ons hebben laten zien als we niet hadden geweten wat er was gebeurd? Mars wijst natuurlijk op strijd als overheersend thema. De planeet van conflict en oorlog staat in vernietiging en zal zich dus van zijn meest venijnige kant laten zien. Mars is in de radix heer 9 van buitenland en hij valt, zoals gezegd in oppositie met de radix-Maan op radix cusp 9. Dat wijst sterk op een ernstig conflict, niet in het kabinet of zijn partij, maar met een ander land. Dat Mars in de solaar op de beschermende Spica staat wil niet zomaar domweg zeggen dat alles toch nog goed af loopt, maar duidt op verzachtende omstandigheden. Het land is tenslotte niet in een echte oorlog verwikkeld geraakt. Dat Mars dit jaar zo’n grote invloed zal hebben, blijkt ook uit het antscion (spiegelpunt) van de solaarpositie die op de radix-descendant valt!

Voorspellen?

Het is dus duidelijk dat Mars, conflict, het jaar zal overheersen en dat het naar zal zijn. Maar om preciezer te worden (een vliegramp met veel doden) dan dat zonder te weten wat er is gebeurd is, is niet zo makkelijk. Dat laat wel een soms wat problematische kant van het voorspellen op basis van de radix zien want een bepaalde stand kan veel betekenen. Nu helpt kennis van de context je wel op weg, dat het hier om een radix van een premier gaat, wijst met de duidelijke invloed van huis 9 van buitenland in een bepaalde richting. Maar je zou, als Rutte getrouwd zou zijn, aan een scheiding kunnen denken, al wijst de positie van de solaar-Mars in het tiende huis van de solaar meer op strijd in het beroep. Het is belangrijk om je als astroloog te realiseren dat voorspellen met behulp van de radix niet zo glashelder werkt als met uurhoeken. Je kunt crises, grote successen, en grote veranderingen vrijwel feilloos voorspellen, tientallen jaren van te voren, mits je natuurlijk de vaste sterren gebruikt. Maar in een doorsnee-solaar in een doorsnee-jaar is het wat minder duidelijk. Dat heeft er ook mee maken dat er vaak in een leven niet zo heel veel belangwekkends gebeurt en er dus geen dramatische dingen te zien zijn. Wat ook vaak wordt onderschat is het belang van kennis van de situatie van een klant. Als iemand met een solaar als die van Rutte op  het punt staat als militair te worden uitgezonden naar Afganistan denk je natuurlijk aan andere dingen dan als het een 70 -plusser achter de geraniums betreft. Laat je als astroloog  dus niet afschrikken of teleurstellen als je er een keer naast zit. Dat kan en dat mag, maar het wil niet zeggen dat het systeem niet werkt. Het werkt alleen niet zo als je denkt of wilt dat het zou moeten werken, maar dat hoort bij je professionele ontwikkeling. Klik op de link hieronder om de solaar te kunnen zien.

RUSSOLAAR2014

Hoe scherp en duidelijk het, ondanks de nadelen, toch werkt laat de lunaar van vlak na de ramp zien. Lunaren tonen hoe een bepaalde maand zal zijn, meestal gaat dat om niet meer dan relatief onbelangrijke gebeurtenissen, die je overigens wel duidelijk in de lunaar kunt zien. Maar als de solaar (in samenhang met de progressies) aan geeft dat er iets dramatisch gebeurt dat jaar, laat de lunaar zien in welke maand en hoe het gebeurt. Klik op de link hieronder om de relevante lunaar te zien. Mars staat in de lunaar weer terug op zijn solaarpositie op lunaarcusp 8 van de dood in oppositie met de Maan over de altijd zo belangrijke Knopenas. Dat wil dus zeggen dat het malicieuze Mars-thema uit de solaar in die maand een climax bereikt en zo was het ook.

RUTTELUNAARRAMP

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *