In het Corona-geweld raakte het een beetje onder gesneeuwd, maar een paar maanden geleden overleed een opmerkelijke kunstenaar, die zeer grote successen vierde. Iedereen heeft van hem gehoord omdat hij,  geheel in de moderne tijdgeest waarin vooral volume telt, niet van de kleine dingen was. Hoewel hij ook andere projecten realiseerde,  werd de Bulgaarse Christo Javacheff  – kortweg Christo – vooral beroemd om het inpakken van bekende, grote historische gebouwen. Dat trok altijd veel aandacht en stadsbestuurders stonden in de rij om daar een graantje city promotie van mee te pikken. Het enorme succes van Christo maakt natuurlijk heel nieuwsgierig naar zijn horoscoop, klik op de downloadknop hieronder om zijn radix te kunnen bekijken.

En ja, het is direct duidelijk. De Noordknoop die je kunt zien als een soort onstuitbare super-Jupiter die alles wil, staat op de Ascendant. De Noordknoop maakt alles groot en de Zuidknoop doet in krimpen en offeren, het is een soort super-Saturnus. Hier zie je dus de as van de Knopen heel direct uitwerken, Christo maakt het andere klein (in het zevende huis)  en doet dat op een overweldigende manier want ook de Heer van de Onderwereld Pluto valt met de Zuidknoop op de Descendant. Als een gebouw wordt ingepakt, wordt het  “begraven”, het verdwijnt en in feite en daardoor worden het ik of wij (Ascendant) meer zichtbaar.

Venus die even hogerop in het zevende huis, een sterk hoekhuis staat, laat zien dat het om kunst gaat. Venus is ook Heer 4 van gebouwen en valt op Praesepe, de Lege Kribbe die verbonden is met het verhaal van Hercules die de Krab versplintert door hem onder zijn voet te vermorzelen. Nogal gewelddadig, en het inpakwerk vernietigt het gebouw tijdelijk, het vlakt het uit. Venus op Praesepe, maakt een nauw sextiel op Mars, Heer 10 van het werk die in het achtste huis van de dood staat en  in vernietiging is,  Mars kan dus niet zijn eigen aard niet op een gebalanceerde manier uiten. Dat wil niet direct zeggen dat zeggen dat Christo agressief is maar het is wel een soort aanval, waarbij nog komt dat Mars op Vindemiatrix valt. Vindemediatrix is de Tovenaarsleerling die boven zijn macht grijpt, dat kun je wel zeggen, wat Christo’s activiteiten zo succesvol maakt is het megalomane, hij reikt boven de menselijke maat uit.

Opvallend is ook de Maan die in conjunctie is met Jupiter de planeet van het grote, die tegen de gewone stroom ingaat omdat hij retrograde loopt. De Maan is extreem instabiel en hongerig in zijn val en in de Verbrande Weg. De conjunctie Maan -Jupiter valt op de koninklijke Zuidschaal, de zeer krachtige Schorpioensklauw die genadeloos hard kan doorzetten, de Maan is een kracht die vaste structuur kan oplossen. Met de gebruikelijke vijf graden orb voor een huiscusp komt deze conjunctie net op het MC. Als bevallige kers op deze taart, staan de planeetpunten van Jupiter en Venus conjunct in oppositie met Heer 10, de baan. De planeetpunten geven de pure energie van de planeet aan en laten daarom extra sterke motivaties zien, in dit geval dus esthetiek in combinatie met het grote.

 Christo’s radix geeft dus een enorme concentratie  te zien met de Noordknoop op de Ascendant, de Zuidknoop en Pluto op de Descendant, Venus op Praesepe in het zevende huis sextiel Heer 10, Maan -Jupiter op de Zuidschaal bij het MC en de Venus-Jupiter punten in oppositie met Heer 10 een enorme concentratie van energie te zien. Verdwijning, destructie en het grote staan daarbij op de voorgrond. Het meest in het oog springen de Knopen. Wij verschijnen (Noordknoop op de Ascendant) want het andere verdwijnt (Zuidknoop op de descendant ), wat de essentie van zijn inpakwerk was.   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *