Verschillende oplettende lezers van deze blog hebben mij er op gewezen dat er een fout zit in de berekening van de horoscoop van prins Friso. Zonder te letten op wat het programma precies deed, nam ik de horoscoop gewoon over, maar door een instellingsfout gebruikte het programma zomertijd! Dat wil zeggen dat de juiste horoscoop een andere is, druk op de onderstaande link om deze horoscoop te zien.

FRISO CORRECT

Wat opvalt in deze juiste versie van de horoscoop is dat de hele gevaar-constellatie met Mercurius-Venus- (contra) antiscion Mars in oppositie met Saturnus in vernietiging, die al opviel in de onjuiste horoscoop, nog veel prominenter wordt. Het geheel komt over de ascendant/decsendant-as te staan, wat de invloed ervan nog veel groter maakt! Passen we de methode toe om de lengte van het leven grofweg te bepalen en evalueren we de accidentele afflicties van de Lichten, de ascendant en heer 1, dan ziet dat er zeer beroerd uit, Saturnus en Mars, beide malefics in slechte conditie schaden zowel heer 1 als de ascendant en de Zon staat uitermate zwak op cusp 12. Met zoveel afflicties op deze belangrijk punten zie je dat hij de 75-80 niet zal bereiken maar eerder zal sterven (hij is niet officieel niet overleden, maar in feite wel).

Ook in de progressies ten tijde van het ongeluk verandert er natuurlijk wat, maar de progressieve Zon beweegt zich ook in de correcte horoscoop over de gevaarlijke Zuidschaal. Het antiscion van de radix-Zon staat in oppositie met de progressieve Mars en de descendant gaat over Algol. Dat ziet er niet goed uit maar helemaal uitgesproken is de solaar, die de Zon, de bron van de vitaliteit en het leven, op de descendant heeft! Zijn Zon gaat onder en zo was het ook.

SOLAAR FRISO

Moge dit weer een les zijn om niet blindelings op programma’s te vertrouwen en altijd ook zelf te kijken of er niet iets helemaal mis zit. Ik zeg dat wel altijd aan mijn studenten maar ik moet het zelf natuurlijk ook doen!

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *