De nacht van zondag op maandag was geen goede nacht voor investeerders, tenminste voor hen die zich richten op de cryptocurrencies,  die afgelopen maanden voor veel sensatie zorgden. De allereerste crypto ooit, de Bitcoin, ging tien keer door het plafond en als je op het juiste moment was ingestapt, had je mega-winsten gemaakt. Ook de andere vele crypto’s met hallucinerende namen als Ethereum, Nano, Iota en Ravencoin deden het goed en hoe passend is dat voor de Lucht-tijd, die net in zijn volle omvang begonnen is. Want de crypto’s zijn natuurlijk een digitale abstractie, die heel ver verwijderd is van het contante geld, heel erg Lucht dus.  Corona functioneert als de aanjager van de overgang naar het Lucht-tijdperk, het gebruik van contant geld is het afgelopen jaar ook sterk afgenomen.

Nu is de uurhoekastrologie de beste manier om iets te weten te komen over de koers van een crypto, dan kijk je naar Heer 2, hoe gaat deze zich ontwikkelen? Krijgt hij meer essentiële en/of accidentele waardigheid dan gaat de waarde van de crypto die je hebt of die je wilt gaan kopen stijgen. Als altijd is de context wel heel belangrijk, wat wil de vrager, heel snel winst maken of is het een investering op de langere termijn? Wat de uurhoek laat zien en hoe je hem duidt, hangt zoals altijd sterk af van het perspectief van de vrager, de zo cruciale bepaling van de tijdseenheid wordt gegeven door dit perspectief. Crypto’s zijn buitengewoon “volatiel”, de koersen maken zeer heftige sprongen op en neer, het draait nog meer dan gewoonlijk allemaal om de juiste timing.

Vleesgeworden Mercurius

De crypto is iets maar tegelijkertijd is het ook niets en dat leidt ons naar de planeet die er de algemene significator van moet zijn: Mercurius, het woord volatiel is voor de planeet uitgevonden en dan zou de toestand en de beweging van Mercurius op het moment iets kunnen zeggen over crypto’s. Want er is iets merkwaardigs aan de hand, alle crypto’s zijn nu fors onderuit gegaan. Het is er niet maar eentje die een val in waarde heeft door gemaakt. Hoewel voor een specifieke vraag over een bepaalde crypto het beste instrument de uurhoek blijft, is het intrigerend om te kijken of de beweging van Mercurius iets kan zeggen in het algemeen over de crypto, de vlees, of beter Lucht geworden Mercurius?

Als je naar de toestand van Mercurius op het moment kijkt, dan lijkt dat wel de algemene crypto-crash te weerspiegelen. Want Mercurius is nu aan het draaien van retrograde naar direct, dat wil zeggen dat hij stationair is, en dat is altijd een moment van uiterste kwetsbaarheid en zwakheid. Tsja, dat lijkt dus wel te kloppen. Het zou ook zeggen dat we spoedig herstel van de koers mogen verwachten, als Mercurius weer aan snelheid gaat winnen. Wel is het zo dat Mercurius op 12 ° Waterman zijn eigen term verlaat en dus wel wat essentiële waardigheid zal gaan verliezen, dat herstel zal dus wellicht iets langer op zich laten wachten. Intrigerend is hoe het op langere termijn zal gaan, want natuurlijk zal Mercurius na de Waterman de Vissen in gaan, het teken van zijn val én vernietiging. Dat gebeurt op 16 maart, zouden we dan weer een algemene crypto-crash kunnen verwachten?         

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *