Een week geleden werd gevierd dat de NAVO, de militaire alliantie van de westerse landen zeventig jaar bestaat. Dat was niet alleen maar een feest,want Donald Trump zet al een tijdlang de samenwerking onder druk, hij vindt dat Amerika teveel bijdraagt en dat andere landen veel te weinig investeren in hun strijdkrachten. In de horoscoop van de NAVO mogen we dus wel wat gespannen standen verwachten, het precieze tijdstip van de oprichting van de alliantie is bekend, klik op de onderstaande link om de radix van de NAVO te kunnen zien.

NATO

Wat onmiddellijk in het oog springt, zijn de standen rond het MC, binnen de  gebruikelijke twee graden orb voor krachtige vaste sterren van de eerste magnitude, staat het MC op Capella. Capella is de hoofdster van de Wagenmenner en heeft volgens de boeken een Mars/Mercurius natuur, wat niet gek is voor een militaire alliantie. Een van de trefwoorden is ook militair succes, naast kennis en innovatie, het gaat niet te ver om de Wagen daadwerkelijk als een strijdwagen te zien, een heel passende constellatie dus. Even verderop is een wat minder krijgshaftige factor te zien, de  Maan staat hele dicht bij het MC en heeft dus veel invloed in de horoscoop. Nu is de Maan de planeet van de openheid, meegaandheid en de emoties en dat lijkt dus wat mysterieus, maar het zijn weer de vaste sterren die cruciaal blijken.

De Hoorn van de Stier

                   Aldebaran

De Maan staat namelijk op Al Hecka, de Zuidelijke Hoorn van de Stier, een uitgesproken gewelddadige ster, de Hoorn van de Stier) die ook wel de Drijver wordt genoemd dat heeft invloed op  de uitwerking van de Maan. Daar komt ook nog eens bij dat de Maan de heerser van het elfde huis is, wat te maken heeft met vriendschap en middelen en mensen die je maatschappelijke positie ondersteunen. Behalve de Maan is in deze horoscoop ook Mercurius heel belangrijk, hij heerst over zowel het eerste als het tiende huis, en heeft dus veel invloed. Mercurius heeft niet alleen een hele hoge snelheid wat niet gek is, maar hij staat ook conjunct de planeet waar het allemaal om draait en die we zeker sterk zouden willen hebben als  we een electie zouden maken: Mars.

De strijdplaneet Mars staat in zijn eigen teken Ram, dat kan nauwelijks beter en het zevende huis is  natuurlijk ook de plaats is waar je hem nodig hebt. Daar komt nog bij dat het planeetpunt van Jupiter (Asc + Jup – Pars Solis) op Mars staat, het Jupiter-punt is ook het Punt van Overwinning! Vlak naast Mars staat Venus, de planeet van de vrede maar veel in te brengen heeft deze Venus in vernietiging  niet, het is Mars die als tekenheer van Ram deze Venus volledig domineert. Ook de Zon, verhoogd in Ram, staat vlakbij de Mars/Venus-conjunctie die daardoor combust is. Maar een planeet in eigen teken kan nooit geschaad worden door verbranding, de Zon en Mars zijn in sterke wederzijde receptie waardoor Mars ook nog eens de volle dominerende kracht van die verhoogde Zon achter zich krijgt!

Een Saturnale bruut

Dit is een hele sterke horoscoop, het lijkt zelfs wel een electie (wat het niet is) . In de progressies wordt echter op het moment een zwak punt in deze radix geactiveerd, Saturnus die vernietigd staat op de machtige Regulus. Het MC van de NAVO loopt tussen de radix-Saturnus en de progressieve Saturnus, dit is Donald Trump die heibel in de NAVO schopt en het duurt nog een jaar of twee voor dat voorbij is. De volgende Amerikaanse president zal het dus allemaal wat minder hoekig aanpakken, maar dat duurt nog even.

NATO PROGRESSIES

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *