Vorige week werden progressies in  de geboortehoroscoop van de Palestijnse Nationale Autoriteit besproken de PNA (4 Mei 1994, 11:55 EEDT in Cairo , Asc 5.59 Leeuw). Zoals we vorige week al zeiden, valt de radix-Ascendant van deze horoscoop op de versplinterende Praesepe “de Uitwaseming van Opeengestapelde Lijken”. Het plan was dat de PNA gezag zou hebben over zowel de Westoever als de Gaza-strook, maar de versplintering van Praesepe kwam er al snel. Hamas nam Gaza over en de officiële PNA-president Abbas wordt wel spottend de “burgermeester van Ramallah” (de zetel van de PNA) genoemd. De Zuidknoop (pijnlijk offer) op Algol (onthoofding) staat in de PNA radix op de Ascendant (via antiscia). Behoorlijk kansloos dus.

Vorige week werd al duidelijk dat deze PNA-radix goed werkt in de progressies maar ook de terugkeerhoroscopen, solaren en lunaren, laten de ontwikkelingen goed zien. De solaar heeft dit jaar de Knopenas over de MC/IC-as altijd een teken dat er wat ingrijpends gebeurt. De lunaren kunnen worden gebruikt om de maand te vinden dat iets wat al zichtbaar was in de progressies en solaar, zal gaan gebeuren. Om dat te kunnen zien, ga je eenvoudigweg door alle lunaren van het jaar tot je iets ziet wat er uit springt, vaak zijn dat planeten op hoeken, een prominente Knopenas of opvallende krachtige sterren.

Benefics?

De lunaar van voor de aanval van Hamas van 7 oktober springt er inderdaad uit! Er staan twee planeten op de hoekpunten en omdat de hoekpunten de krachtigste plekken in de horoscoop zijn, laat dat zien dat er iets gaat gebeuren. Het kan misschien verwarrend lijken dat het Jupiter en Venus zijn die op de hoeken staan, de benefics. Een lunaar moet echter altijd in context geduid worden en op alle opvallende punten. Venus die dominant op het MC staat, is Heer 7 van tegenstanders maakt een zeer nauw sextiel met de oorlogsplaneet Mars, die ook Heer 1 is en Jupiter benadrukt op de Descendant de tegenstander.

Klauw

Op de Ascendant staat Lucida Lancis, de Zuidelijke Schaal ofwel de Schorpioensklauw, wat waarschijnlijk weinig uitleg behoeft. Lucida Lancis stelt zonder genade orde op zaken. Ook opvallend is de Maan die natuurlijk altijd in een lunaar op dezelfde plek in de zodiak staat, maar in conjunctie met Saturnus is. Saturnus is Heer 8 van de dood in de radix en de conjunctie met de Maan vinden we ook al in de radix in het achtste huis van de dood! Een herhaling van een radixstand in een solaar of lunaar is een hele sterke benadrukking van die stand. Daar komt nog bij dat via antiscion de pijnlijke Zuidknoop op deze conjunctie staat. De volgende lunaar bevestigt dit beeld, daarin staat Mars van oorlog op de Descendant in oppositie met Heer 8.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *