Denemarken werd afgelopen week opgeschrikt door een aanslag, die weliswaar minder bloedig was dan de aanval in Parijs, maar daarom niet minder gruwelijk. Weer waren het “‘islamitische”‘ motieven die de terrorist tot zijn daden brachten. In de horoscopen van Denemarken zullen er daarom op het moment spanningen te zien zijn, maar de vraag is welke we dan gaan bekijken. Een goede mogelijkheid is de horoscoop van het moment van de ondertekening door de Deense koning van een moderne liberale grondwet in 1849. Per slot van rekening is dat de start van Denemarken als moderne staat en de horoscoop van dit moment kunt U zien door op de link hieronder te klikken.

DENEMARKEN

Het eerste wat in het oog springt in deze horoscoop is Mars die als Heer 8 van de dood exact op cusp 8 ook van de dood staat. Dat is dus een stand om in de gaten te houden! Even onder Mars staat de andere malefic onder de planeten, Saturnus die in de Ram in val staat en daarom zeer grimmig uit de hoek zal kunnen komen. Dat wordt nog eens versterkt door de ster waar Saturnus op staat, Algenib de Vleugel van Pegasus, een onaangename Mars/ Mercurius-ster, met “‘ vele vijanden” als een van de trefwoorden. Verder valt op dat Mercurius Heer 1 en Heer 10 op de ster Alhena uit de Tweelingen staat, het land heeft nadrukkelijk tweelingbroers, vooral Zweden maar ook Noorwegen. Op het MC staat de ster Bellatrix de vrouwelijke krijger, erg toepasselijk voor een land dat de loopbaan van vrouwen sterk stimuleert.

DENEMARKENPROGRESSIES

In de progressies (klik op de link hierboven)  zijn de spanningen duidelijk af te lezen. De progressieve Maan loopt vierkant de progressieve – en de radixpositie van Saturnus in val en in oppositie met de progressieve Mars in val in Kreeft. Het  ”progressieve” Pars Fortunae (berekend op basis van de directie van de ascendant en de progressies van de Lichten Zon en Maan) gaat over de altijd zeer pijnlijke Zuidknoop, de radix- en de progressieve posities. De aanslag is dus goed te zien, maar nu maken we even een sprong in de tijd om de essentie van de astrologie duidelijk te maken.

Het was in het jaar 910 dat koning Gorm de Oude voor het eerst wat nu Denemarken heet, onder een troon verenigde. Als radix voor het land kunnen we daarom terug grijpen op de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die direct daaraan vooraf ging. Dit is de mundane radix voor Denemarken, de allerdiepste wortel en oerhoroscoop van het land. En kijk eens, wat een mirakel! De mundane radix van Denemarken heeft  vrijwel exact dezelfde hoeken als de horoscoop van de ondertekening van de nieuwe grondwet uit 1849. Ook valt de conjunctie van Saturnus en Jupiter zelf op Saturnus in de horoscoop van 1849! Dat belangrijke moment in de historie pakte dus terug naar de tijd van koning Gorm de Oude. Het is alsof je zijn zware stem hoort klinken uit die “vervlogen” tijden.

DENEMARKEN OERGC

De oer-GC of mundane radix is te zien door op de link hierboven te klikken. Onzin, zo’n zwaar bejaarde horoscoop? Ik dacht het niet. Want kijk maar eens naar de onderstaande solaar, berekend op basis van de mundane radix. Een vernietigde en dus bloedlinke Mars als solaarheer 8 van de dood, staat op de knopenas en op de as tussen het tweede en achtste huis van de dood, conjunct de Maan en conjunct het spiegelpunt van Mercurius Heer 1 en 10 uit de mundane radix. Hoe duidelijk wil je het hebben?

Tijd is een illusie, zoals astrologie steeds weer laat zien. Alles blijft altijd onverbreekbaar verbonden met de uiteindelijke ene onbewegelijke  Bron. Want Denemarken blijkt nog altijd het rijk te zijn van koning Gorm den Gamle!

DENEMARKEN OER SOLAAR

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *