De Engelse verkiezingen van twee weken geleden liepen, zoals bekend, uit op een slachting. De Conservatieven van Cameron behaalden een grote overwinning en de leiders van Labour en van de Liberaal Democraten ruimden het veld. Voor de verliezende Labour-leider Miliband waren de druiven extra zuur omdat alle peilingen er op wezen dat hij een goede kans had om, wellicht in een coalitie met de Schotse nationalisten, premier te worden. Dat werpt de vraag op wat er te zien is in zijn horoscoop van dit grote verlies? Klik de link hieronder om de radix van Ed Miliband te kunnen zien.

ED MILIBAND

Het eerste wat opvalt is zijn temperament, de algemene gedragslijn. Zijn temperament wordt sterk bepaald door aarde en water, de passieve elementen. Dat laat direct zien waar zijn wat sullige imago vandaan komt, als vuur en lucht ontbreken is het wel erg rustig allemaal en is er weinig charisma. Omdat het temperament het gedrag beschrijft wil dat niet overigens zeggen dat hij weinig energie heeft, dat is wat anders, temperament gaat puur over psychologie in de ware zin van het woord: gedragsbeschrijving. Zijn communicatiestijl Mercurius in Steenbok wordt sterk bepaald door de serieuze Saturnus en dat maakt het er allemaal niet bepaald vuriger op.

Dat er desondanks potentieel voor succes is, blijkt ook uit diezelfde Mercurius, die heel hoog in de horoscoop zonder enige afflictie het plaatje domineert. Het is opvallend dat Mercurius ook Heer 3 van broers is en dat Ed samen met zijn broer, die erg op hem lijkt, in de rangen van Labour op steeg. Na een felle strijd tussen de broers veroverde Ed het leiderschap van de partij en vertrok zijn broer. Op cusp 3 staat de krachtige ster Betelgeuze uit de constellatie Orion die veel succes geeft, maar met de sterke connotatie dat het niet duurzaam zal zijn. Er zijn meer sterke punten in de zijn radix, de Maan in eigen teken staat op de zeer heldere Sirius uit de brute Grote Hond, die veel kracht schenkt om te vechten. Op het MC staat Wega een heldere ster van de eerste magnitude, waarvan er maar een stuk of twintig zijn, en dat is natuurlijk niet zo gek voor de loopbaan. Pal op de ascendant staat de Noordelijke Ramshoorn Sharatan wat Miliband meer stoot- en vechtkracht geeft en dat is hard nodig in zijn passieve temperament. Saturnus heer 10 zelf staat erg zwak, al is heer 10 betrokken bij een aspectconstellatie met de Zon (leiderschap) en Jupiter (politiek). Op zijn ascendant staat heel opvallend het Jupiter-punt, het Punt van Overwinning en Hulp van Boven (Asc + Jupiter – Pars Solis).Dat heeft te maken met “voorzienigheid”, met hulp en succes die om niet geschonken worden. Dat is natuurlijk wel heel fijn om op je meest persoonlijke punt, de ascendant, te hebben.

MILIBAND PROGRESSIES

Maar hoe zien zijn progressies er uit? Stel dat hij premier zou worden, dan zou je grote veranderingen moeten zien en liefst iets dat wijst op een grote sprong opwaarts. Is dat te zien? Het MC (strikt genomen is dit de directie van het MC) wisselt van teken. Dat is een duidelijke indicatie voor een grote verandering in de loopbaan. Hoe dan ook, het gaat niet zo door zoals het was. De progressieve Maan loopt over de expansieve Noordknoop, de radixpositie en de progressieve positie, en dat is natuurlijk heel goed. Maar die kracht wordt teniet gedaan door het feit dat de Maan over radixcusp 12 loopt. Opvallend genoeg gaat de Maan ook over Achernar, een ster die te maken heeft met een sterke, schadelijke zelfoverschatting, het is de zonnewagen (leiderschap) die in vlammen neer stort. Achernar heeft zeer duistere kanten die vooral met usurpatie te maken hebben, zelfkritiek ontbreekt vaak totaal en voor kritiek van anderen is al helemaal geen plaats. Een nogal gevaarlijke progressie als je verkiezingen probeert te winnen. Het Pars Fortunae gaat naar de Leeuw, wat de Zon van leiderschap activeert, wat fijn is, maar de ascendant loopt in oppositie met het spiegelpunt van Heer 1 / Venus.

Geen duidelijk beeld van glorie dus. De veranderingen in de positie gaan komen, dat is helder maar er zijn zeker geen indicaties voor een groot succes.De lunaar van 24 april is wel wat duidelijker, de ster van het noodlot Terebellum staat pal op de ascendant, dat kan niet veel goeds betekenen! Het noodlot haalt hem in.

MILIBAND LUNAAR

Als je tenslotte kijk naar de horoscoop van het  moment van het sluiten van de stembussen (7 mei, 22:00 BST Londen Asc 3.36 Boogschutter), wordt het nog sterker. Het MC van dat moment staat pal op de ascendant van zijn concurrent Cameron en het  Arabische punt van Ontslag  in die horoscoop staat via antiscion in oppositie met zijn radixheer 10.

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *