Vorige week zaterdag was het zover voor Utrecht, het circus van de Tour de France overspoelde de stad. Le Grand Depart heet de start van de meest prestigieuze wielerronde zo mooi en het was een groot festijn dat drommen mensen trok. De eerste week van de Tour verliep echter wat minder voorspoedig met twee zeer dramatische valpartijen en maar liefst twee dragers van de gele trui, Martin en Cancellara die moesten afhaken met bot- en wervelbreuken. Ook onze eigen Tom Dumoulin, op dat moment in de witte trui, en groot kanshebber op het geel, kwam ten val en moest opgeven met een zwaar geblesseerde schouder. Nu zijn valpartijen deel van de Tour, maar deze eerste week was uitzonderlijk en dat maakt nieuwsgierig naar de horoscoop van Le Grand Depart.

Als je een horoscoop van de start van zo’n evenement, maar ook bijvoorbeeld van een bedrijf of van de opening van een winkel, gaat bekijken, is het slim je eerst af te vragen wat je sterk zou willen zien, als je een electie zou maken. In ieder geval is dat altijd de algemene significator van de activiteit en dat is bij het fietsen Mercurius. Die moet niet stationair of retrograde zijn, liefst in een luchtteken van beweging of in een vuurteken van strijd staan en niet geafflicteerd worden door een malefic. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van de start van de Tour te kunnen zien.

GRAND DEPART

Met de algemene significator Mercurius lijkt niet zo veel aan de hand. Mercurius is Heer 9 in het negende huis van verre tochten, heel treffend voor de Tour. Mercurius staat essentieel heel sterk in het eigen bewegelijke luchtteken Tweelingen en heeft een behoorlijke snelheid. Tot nu toe ziet dat er dus prima uit. Maar er zit een addertje onder het gras, via spiegelpunt (planeetposities gespiegeld in de as nul gaden Kreeft / nul graden Steenbok) valt Mars, de planeet van de ongelukken, bovenop die zo belangrijke Mercurius. Mars is extra gevaarlijk omdat hij in val staat in Kreeft, in oppositie met zijn verhogingsteken Steenbok, en zich dus van zijn minst aangename kant zal laten zien. Dat was zeker iets dat je bij het maken van een electiehoroscoop zou hebben vermeden. Het zou wat botbreuken hebben gescheeld.

En er is nog iets dat je als electie-astroloog zeker nerveus zou hebben  gemaakt,, namelijk de applicerende oppositie van de Zon op het MC met de sterachtige factor Hades op het IC, beter bekend als Pluto. Als klassiek astroloog, geef ik de buitenplaneten wel een rol, maar meer als vaste ster dan als echte planeet. Het zijn extra factoren die geen deel uit maken van het astrologische basissysteem, maar wel soms belangrijke extra informatie kunnen geven. Hier is dat ook het geval, want de Zon op het MC is natuurlijk de leider en dus de drager van de gele trui. Die leider wordt ernstig belaagd door de duistere Heer van de Onderwereld, die plots op kan duiken om met overweldigende kracht toe te slaan. Dat beschrijft toch wel heel goed wat er gebeurde.

Nu is voor een Tour die zo’n drie weken duurt de tijdsbepaling ook erg belangrijk en we zouden een dag voor een graad kunnen nemen. Dan zie je inderdaad, als je de Zon vooruit schuift, dat in de eerste dagen, de drager van de gele trui zwaar onder Pluto-vuur komt te liggen. Cancellara viel na twee dagen al uit, Toni Martin drie dagen daarna. Dat lijkt heel redelijk te kloppen. Het astrologische advies aan een favoriet zou dus zijn om niet direct voor het hoogste te gaan, maar een dag of vier, vijf te wachten tot Pluto zijn opruimwerk heeft gedaan. Daarna lijkt de weg vrij voor de Zon, alleen helemaal aan het einde komt er nog een driehoek met Saturnus, die er minder prettig uit ziet. Als we de Zon 10 graden vooruitschuiven, komt hij op de zeer krachtige koninklijke Pollux, de onsterfelijke Tweelingbroer die overleeft in de strijd. Zou dat het moment zijn dat de drager van de gele trui definitief afrekent met zijn rivalen, zo rond 15 juli dus?

Het mythische beeld dat het beste bij het wielrennen past, is dat van de Centaur en  dus zou het heel passend zijn, als dat terug te vinden zou zijn in de horoscoop. Inderdaad staat Heer 5 van sportevenementen op Bungula, een ster van de eerste magnitude uit de constellatie Centaur en de Maan valt in het Huis van de Schuttersboog. Voldoende garantie voor heel wat fietsgalop van mythisch formaat!

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *