Kort geleden werd op deze blog de horoscoop van het Le Grand Depart besproken, het begin van de Tour de France in Utrecht. De voorspelling die op basis van die horoscoop werd gedaan, luidde dat de drager van de gele trui zo halverwege de Tour het klassement onbedreigd zou aan voeren, maar het aan het einde nog even moeilijk zou krijgen. Zo heeft het zich ook afgespeeld, de horoscoop is door op de onderstaande link te klikken, nog even te bekijken.

GRAND DEPART

Het was op de voorlaatste dag van de Tour op de Alpe d’Huez dat de drager van de gele trui Chris Froome het inderdaad heel moeilijk had, zijn leiderspositie leek zelfs even in gevaar te komen. Dat werd voorspeld op basis van het aspect dat de Zon (de gele trui) aan het einde van het teken nog maakt met Saturnus. Opvallend is ook de oppositie van de Zon met de sterachtige factor Hades, beter bekend als Pluto, die niet alleen leidde tot veel ongelukken, maar ook weerspiegelt dat Froome op weerzinwekkende wijze belaagd werd door “wielerfans”. Hij kreeg urine en bier over zich heen gegooid en werd voortdurend uitgemaakt voor rotte vis, de verdachtmakingen van dopinggebruik waren niet van de lucht.

Terwijl Froome zwoegde op de Alpe d’Huez, trok aan de overkant van de oceaan een andere martiale figuur de aandacht. Donald Trump, de beruchte en uiterst flamboyante vastgoedmiljardair, wil voor de Republikeinen presidentskandidaat worden en doet dat op de van hem bekende botte manier. Hij beledigde Mexicaanse immigranten door hen onder meer verkrachters te noemen en trok de Vietnamheld-status van een mede-kandidaat op een zeer onsmakelijke manier in twijfel. Hij kreeg veel publiciteit en daar was het natuurlijk om begonnen. Maar wat maakt Trump tot zo’n dolle hond? Klik op de link hieronder om zijn geboortehoroscoop te kunnen zien.

DONALD TRUMP

Tsja, kan het nog duidelijker zijn? Mars staat op de ascendant, en zijn temperament is uitgesproken vurig. Die Mars is geen gewone Mars, maar staat ook nog eens op de absolute koningsster Regulus, die dus maar liefst twee keer wordt benadrukt, want ook de ascendant valt op het zo machtige Leeuwenhart! Het laat zijn mega-succes zien, maar ook direct de valkuil. Het Leeuwenhart maakt arrogant en leidt al snel tot zeer grote zelfoverschatting, het gaat Regulus voornamelijk om het verkrijgen van een onsterfelijke naam, om pronken en opscheppen. Dat is ook de valkuil want hij ziet zijn beperkingen en zwakheden dan niet meer. Trump heeft zeer grote problemen gehad omdat hij in te megalomane projecten investeerde, met moeite heeft hij die problemen financieel overleefd.

Zelfoverschatting is typisch een Regulusthema, maar de machtige Troonster geeft vaak ook veel succes. Dat zie je hier duidelijk terug, die alles overheersende Mars is ook Heer 4 van onroerend goed en maakt een sextiel op de Zon Heer 1, die extra veel kracht krijgt door de conjunctie met de expansieve Noordknoop. Zijn Arabische Punt van Roeping staat op 22.26 Schorpioen en dus conjunct cusp 4 van vastgoed. Mercurius Heer 2 van bezit, valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft- nul graden Steenbok) precies op die sterke Zon/ Heer 1 op de Noodknoop. Dat laat zien waarom hij zo steenrijk is, want via sextiel verbindt zich dit allemaal weer met die ijzersterke konings-Mars op de Ascendant.

 

Trump:Mars in eigen persoon

Zijn Pars Fortunae, zijn grote honger, staat op de descendant, hij wil een publiek. Je zult van hem horen en dat hij iedereen zal beledigen, blijkt weer uit die Mars die  natuurlijk in oppositie staat met de descendant en met het PF. Zijn diepste zielswens is om met iedereen te vechten, deze man is uitermate gevaarlijk, hij zou niet al te lang aarzelen om met kernbommen te gaan gooien. Op het MC staat nog een zeer krachtige ster: Algol, de grimmige Demonenkop. Algol is de meest kwaadaardige ster aan het firmament, maar hij kan ook zeer sterk bijdragen aan een glanzende loopbaan. Algol geeft namelijk een sterke glamour-uitstraling, die je een onweerstaanbare aantrekkingskracht kan geven, ook onze koningin heeft haar Heer 1 op Algol. Maak dus niet de fout alleen aan bloedbaden en onthoofdingen te denken bij Algol!

Er is nog een opvallende stand in de radix van The Donald, die het hele beeld van strijd en conflict nog eens versterkt: de toenemende Volle Maan! Het is altijd de Zon die op dat moment de Maan volledig domineert (verbranding via oppositie) en wie is die Zon in deze horoscoop? Heer 1 en dus Trump zelf! Hij brandt iedereen plat. Dat is nog niet alles want deze Volle Maan valt op de Knopenas en het is dus een Maansverduistering. Daardoor wordt de strekking van het platbranden van de Maan door de Trump-Zon nog eens enorm versterkt, een eclips is een super-lunatie. Het is een hele griezelige horoscoop en je begrijpt nu waarom Trump als 12-jarige door zijn vader naar een militaire academie werd gestuurd (dat kan in Amerika op die leeftijd) omdat hij niet meer te beteugelen was. God verhoede dat deze man president zou worden, hij is erger dan Bush en Reagan bij elkaar.

TRUMPPROGRESSIES

De progressies (voor de hoeken directies) laten zien waarom Trump nu in de race is voor de Republikeinse nominatie. De ascendant beweegt over de progressieve stand van Jupiter en, nog belangrijker, over de koninklijke ster Spica. Spica kan je heel hoog optillen, veel hoger dan je mocht verwachten. Volgend jaar november, als de presidentsverkiezingen gehouden worden, is deze directie nog actief, maar wel al in kracht aan het inboeten. Een typisch geval van te vroeg gepiekt? Maar voorlopig zijn we Trump nog niet kwijt, klik op de link om de geldige solaar te kunnen zien.

TRUMPSOLAAR

In deze solaar staat zijn zo belangrijke Mars cazimi, sextiel zijn radix-Mars en op Capella, een krachtige ster van de eerste magnitude. Cazimi wil zo veel zeggen als onstuitbaar en Capella, de hoofdster van de Wagenmenner, geeft veel daadkracht en vaart. De Maan in de solaar staat op Algol conjunct het MC in de radix, zijn Algol-glamour bezorgt hem populariteit, de Maan is het volk dat naar hem toe komt. We zullen dus nog van hem horen in de race naar de nominatie, maar de verkiezingen zijn niet onder deze cazimi-solaar, die piek heeft hij nu, maar straks dus niet meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *