Terwijl Duitsland de afgelopen maand zwaar te lijden had onder grote hoeveelheden water, is het in Griekenland juist vuur wat grote problemen veroorzaakt. De branden hadden zelfs de noordelijke randen van Athene bereikt en hoewel het daar nu de goede kant op lijkt te gaan, is het nog niet voorbij. Zoals vorige week werd besproken, is in de horoscopen die betrekking hebben op een land vaak duidelijk te zien dat er grote problemen zullen zijn in een bepaalde periode. Dat wil zeggen dat deze problemen in principe ook voorspeld kunnen worden, waarbij de context natuurlijk heel belangrijk is. In een gebied waar iedere zomer branden woeden, kijk je anders naar de relevante horoscopen dan in een land als Zweden, waar het vrijwel nooit voorkomt.

Nu hebben ook Turkije en Italië problemen met het vuur, maar in Griekenland lijkt de ramp het grootste, daar bedreigde het vuur zelfs de hoofdstad! Dat roept de vraag op wat er in de horoscoop van Griekenland te zien is, wellicht kun je astrologie zo inzetten om beter te zijn voorbereid op problemen. Voor het moderne Griekenland kun je diverse horoscopen gebruiken, maar wat goed lijkt te werken, is de radix gebaseerd op de tijd dat het dictatoriale kolonelsregime plaats maakte voor de moderne democratie die Griekenland nu is (de tijd is 24 juli 4:00 in Athene, Asc13.09 Kreeft, horoscoop hier niet afgebeeld, het is een horoscoop met de nodige problemen). In ieder geval was dit een heel belangrijk moment voor Griekenland, al zou je ook andere, vroegere horoscopen als radix kunnen nemen.

De lunaar gemaakt op basis van deze radix voor deze rampzalige maand van extreme hitte en vuur is te bekijken door te klikken op de link hierboven. In landen als Griekenland komt in de zomermaanden regelmatig extreme hitte voor en je kunt door de lunaren van juni tot september te bekijken een idee krijgen of er in een zomer meer dan gemiddelde problemen zullen ontstaan. De lunaar van Griekenland die begint op 15 juli ziet er inderdaad heel zorgwekkend uit. Wat direct op valt, is de bezetting van de MC/IC-as, in een lunaar altijd een teken dat wat er iets opvallends zal gebeuren die maand.

Vast Vuur

In deze lunaar staat de overweldigende, ellendige Pluto op het MC in oppositie met de Zon op het IC, de Zon is natuurlijk een vuurplaneet. De Zon staat op Pollux, de onsterfelijke Tweeling, een zeer krachtige koninklijke ster, de aard van Pollux wordt beschreven door de vurige Mars alleen. Heer 1 in deze lunaar is Venus en Heer 1 geeft het meest uitgesproken de toestand van het land aan in de periode die je bekijkt. Venus staat nauw conjunct de vurige Mars in de Leeuw, het teken van het Vuur-element in de vaste modus en op Algenubi, een nare ster in de Muil van de Leeuw. Deze nauwe conjunctie is een tweede teken dat er iets opvallends gebeurt.

De derde aanwijzing is het feit dat deze brand-conjunctie van Heer 1 (het land) en de Vuur-planeet Mars in het Vuurteken Leeuw via antiscion op de ascendant staat! Dat benadrukt deze conjunctie nog eens heel sterk! Met drie opvallende aanwijzingen weet je genoeg en dan kun je het plaatje met behulp van de kennis van de context (steeds meer hitte en droogte in onze tijd, zomer, Griekenland) verder effectief invullen.                  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *