Nederland is plots, op de dag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten, in rep en roer. Een labiele crimineel, met mogelijk terroristische motieven, schiet in een tram in Utrecht om zich heen. Dat de man van Turkse afkomst is, zet de verhoudingen direct op scherp, rabiaat rechts probeert er politieke munt uit slaan door de regering de schuld van de moordpartij in de schoenen te schuiven.  Het hing natuurlijk al lang in de lucht dat er ook in Nederland een daad van terreur gepleegd zou worden, al lijkt er bij deze man een troebel mengsel van criminele activiteiten, psychische stoornissen en drugsgebruik in het spel te zijn, waar dan een sausje van islamitisch extremisme over heen is gegoten.

In de horoscoop van Nederland moet deze aanslag te zien zijn, deze gebeurtenis overstijgt de normale gang van zaken immers ver. Om dat te bekijken, maken we gebruik van de “mundane radix” van ons land, die gemaakt wordt voor de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (“GC”) die vooraf ging aan de stichting van Nederland. Deze GC viel in 1563, het blijft verbluffend dat een horoscoop van meer dan vier eeuwen geleden, de gebeurtnissen nu zo duidelijk laat zien, maar dat is de kern van de astrologie. In de radix, Latijn voor wortel, ligt alles al besloten. Deze mundane radix van Nederland werd op deze blog al vaker geduid en dat gaan we niet herhalen.  Er is echter wel een  belangrijk gevoelig punt in de GC dat zeer relevant is en dat het is het vierkant tussen Mars in vernietiging in Stier en Venus /Heer 8 van de dood in Leeuw rond de twaalfde graad.

Als dit vierkant word geactiveerd, dan is geweld vaak het gevolg, onder meer bij de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh was dit het geval en nu is het ook weer zo. Het eerste wat van belang is zijn de progressies berekend op basis van de mundane radix, klik op de link hieronder om de progressies te kunnen bekijken.

PROGRESSIES AANSLAG

Wat direct  opvalt, is het MC dat over Pluto is gelopen, en er nog net binnen een graad orb conjunct mee staat. Dat is bijna voorbij, maar werkt op de achtergrond nog steeds. Het progressieve Zonnepars (Pars Solis: Asc + Zon – Maan berekend op basis van de progressies / directies van de Lichten Zon en Maan en de ascendant)  staat  op 13.58 Schorpioen, en activeert daarmee het bovengenoemde geweldsvierkant rond 12 graden Leeuw / Stier. Het Zonnepars beweegt zich ook over de Zuidschaal, de Schorpioensklauw, een zeer kwaadwaardige en gewelddadige ster. De progressieve Maan staat bovendien conjunct Venus/ Heer 8 in de GC, die ook deel uit maakt van het “geweldsvierkant”. Er is op het moment  dus een dubbele activering in progressie van dit vierkant dat al zo vaak problemen veroorzaakte!

LUNAAR AANSLAG

In de lunaar die deze maand geldig is, worden de spanningen herhaald. Neptunus, die altijd het land in chaos dompelt, staat prominent op de descendant. De MC/IC-as valt over de beruchte as van de sterren Aldebaran / Antares, koninklijke sterren met een pure Mars-natuur die zich dus zeer gewelddadig kunnen manifesteren.  En dan is er nog die opvallende constellatie van de Zuidknoop, Venus en Pluto, waarbij Pluto, de onverwacht opduikende heer van de onderwereld, via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft – 0° Steenbok) vrijwel exact op het IC valt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *