Het nieuws wordt deze week overheerst door de ramp op de Filipijnen, waar een tyfoon met vloedgolven onvoorstelbare verwoestingen aan richtte. Harde stormen zijn normaal voor het land maar deze storm overtrof alle voorgaande in rampzaligheid, door de voortgaande ontbossing is de natuurlijke bescherming tegen stormen op veel plaatsen ook meer en meer verdwenen. Hoewel harde storm in het land dus normaal is, waren er al wel abnormaal veel geweest dit jaar en dat moet zichtbaar zijn in de horoscopen die nu van toepassing zijn. De technieken die je gebruikt om de horoscopen te analyseren zijn (deels) het zelfde als in de geboorte-astrologie, zeker als er een echte radix van het land beschikbaar is. Je kunt dus door mundane astrologie te doen, ook heel veel leren over geboorte-astrologie.

PHILIPIJNEN

Door op de bovenstaande link te klikken kunt u de radix van de Filipijnen zien, het is een horoscoop van het moment dat de vlag van de Filipijnen voor het eerst werd gehesen in het net onafhankelijk geworden land. Hadden ze er maar een kundige electie-astroloog bij gehaald want Mercurius heer 1 en heer 10 staat in het ellendige twaalfde huis en ook nog eens op de zeer kwaadaardige Praesepe, een nevel van chaos in het hart van de Kreeft. Mars als heer 8 in het eerste huis is ook niet echt fijn, terwijl een uitermate venijnige Saturnus in vernietiging via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de Kreeft / Steenbok-as)  pal op het MC op de zeer teleur stellende Hyaden staat. Het is een meer dan beroerde radix en het was erg een slechte start voor het land. Een positie die speciaal in de gaten moet worden gehouden is deze zeer zwakke Mercurius in het twaalfde huis.

SOLAAR FILIPPIJNEN

Via de bovenstaande link kunt u met een klik de solaar van de Filipijnen zien, deze viel op 3 juli. Het is niet zo vreemd dat het stormseizoen zo excessief  uit viel want deze solaar ziet er erg dreigend uit. De solaar-Venus staat met het MC in de Praesepe-zone, een dubbele activering van het boven genoemde gevoelige punt in de radix! De solaar-Maan, als het Licht dat niet automatisch op dezelfde plaats staat in de solaar altijd extra aandacht waard, staat op de extreem beperkende en kwaadwaardige Zuidknoop en op de het sterrenpaar Menkar-Almach. Deze sterren maken deel uit van de mythe van het Zeemonster dat door Poseidon werd gestuurd om de kusten van het koninkrijk te terroriseren! Het Zeemonster duikt heel vaak op in horoscopen van scheepsrampen maar ook bij overstromingen en tsunami’s. Of dit nog niet genoeg is staat de malefic Saturnus bijna op de ascendant, wat heel helder laat zie dat het geen goed jaar zal zijn voor het land.

PROGRESSIES FILIPIJNEN

Omdat we deze geboortehoroscoop van het land als een gewone radix bekijken zijn ook de progressies van belang . En ja hoor het progressieve MC  beweegt zich ook weer door de moeilijke Praesepe-zone die in de radix en in de solaar al zo sterk benadrukt werden! De ascendant gaat over het radix-Pars Fortunae dat weer vierkant die uitermate beroerde Mercurius staat. Om het compleet te maken de lunaar (hier niet afgebeeld), waaronder de ramp zich voltrok IC/MC-as valt weer bovenop die zelfde “‘ramp”-Mercurius. Het zal duidelijk dat als je met behulp van deze technieken, waarbij je de vaste sterren niet kunt missen, rampen nauwkeurig kunt voorspellen veel leed kan worde verzacht omdat je degelijk kunt voorbereiden.

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *