In de serie posts over het Engelse koningshuis is vandaag Charles aan de beurt, die zijn hele leven al Prins van Wales is, zijn moeder blijft immers maar op de troon zitten. Dat is tragisch want zo wordt Charles in feite lam gelegd, hij zit maar in de wachtkamer die hij inmiddels wel kent. Het andere grote leed in zijn leven is natuurlijk het zo dramatisch afgelopen huwelijk met Diana wat een enorme dreun was voor het hele huis Windsor. Het is zelfs mogelijk dat in verband met die oude maar nog niet geheelde wonde Charles zal worden overgeslagen en nooit koning zal worden, wat misschien niet zo heel erg is omdat Charles inmiddels al de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Als een laatste genoegdoening voor Diana zou Charles afstand kunnen doen van zijn rechten ten gunste van zijn frisse zoon aan wie (nog) geen smetten kleven.

PRINS CHARLES

In de bovenstaande geboortehoroscoop (klik op de link) van Charles is direct zichtbaar dat deze persoon met de nodige problemen te kampen zal hebben in zijn leven. Het eerste wat ernstig te denken geeft is de sterrenhoop Praesepe die op de ascendant staat, je kunt deze sterrenhoop ook zien als het Hart van de Kreeft. Maar omdat een kreeft geen hart, geen regulerend ordenend centrum, heeft is Praesepe in feite de grote chaos die wordt veroorzaakt door het ongebreideld najagen van begeertes. Praesepe is de tweede Algol en de trefwoorden zijn altijd bijzonder dramatisch, het wordt een enorme puinhoop die ook veel slachtoffers in de omgeving zal maken. Zoals altijd zijn de planeten op de hoeken van groot belang en natuurlijk springt de sterke Venus op het IC direct in het oog. Er zal dus een zeer aantrekkelijke vrouw in zijn leven komen in verband met het IC, het voortzetten van de dynastie, dat laatste kan worden toegevoegd aan de duiding omdat we weten dat hij een kroonprins is.  Deze Venus is natuurlijk Diana.

Kwaadaardige Venus

En Venus lijkt zo geldig zo mooi en lieflijk in eigen teken, maar blijkt bij diepgaander astrologisch onderzoek, met name van de recepties, de nagel aan zijn doodskist. Want Venus schaadt niet alleen Mars heer 10, maar is ook in wederzijdse negatieve receptie met de Zon heer 1, Charles zelf en de algemene significator van koningschap. Venus staat ook nog eens conjunct het Arabische Punt van Ontslag (Saturnus + Jupiter – Zon), een kundige hofastroloog had Charles zeker gewaarschuwd voor al te Venus-achtige types, ze kunnen zijn positie alleen maar schaden. Op de descendant staat dan ook nog eens het spiegelpunt van de Zon, zijn koningschap dus, maar het staat als schaduwpunt op de plek waar de Zon onder gaat, dat maakt hem letterlijk tot de schaduwkoning die ten onder gaat!

Koppige Maan

Ook in zijn tiende huis van loopbaan en positie springt een planeet direct in het oog en dat is de Maan die net de Stier is binnen gegaan en er dus nog een hele lange tijd zal blijven. Dat zal zijn positie geen goed doen want via negatieve receptie schaadt de Maan Mars heer 10, de Maan is natuurlijk zijn moeder die als enige planeet boven de horizon zijn leven domineert. Dat er iets extreems een rol speelt bij deze invloed van de Maan blijkt uit de conjuntie van het tweede Licht met de Noordknoop die altijd een extreem vergrotende en expansieve werking heeft. De Noordknoop is de Kop van de Draak, het grote symbool voor de begeerte dat wil zeggen dat de Noordknoop alles en alles wil, je kunt de Knopen duiden als zeer krachtige koninklijke vaste steren, als ze conjunct een planeet staan zal dat altijd heel duidelijk uitwerken in het leven.

Maar wat kan Charles in de wachtkamer wel doen? Heer 10 Mars is via redelijk sterke wederzijde receptie verbonden met Jupiter de planeet van visies, denkbeelden  en leraarschap, Jupiter is ook heer 9 van spiritualiteit en visie. Charles staat bekend om zijn zorg voor het behoud van schoonheid te midden van de kaalslag van de lelijke moderne technologische samenleving. Niet alleen heeft hij een school (Jupiter, heer 9) gesticht waar traditionele kunst wordt onderwezen (ook de praktische vaardigheden), hij heeft bij een van zijn  kastelen een prachtige tuin aan gelegd. Dit is allemaal terug te zien in de positie van Venus die via antiscion ook op cusp 9 staat, omdat Venus ook heer 4  (tuin, traditie) is dit een heel duidelijk beeld van de zorg om traditionele kunst en schoonheid. Jupiter heer 9 van visie staat in oppositie met Arabische Punt van Roem (Asc + Jupiter – Zon, formule omkeren in nachthoroscopen) wat aangeeft dat hij bekend wordt vanwege zijn tegendraadse (oppositie) visies (Jupiter heer 9). Op het MC staat bovendien de ster Alpheratz, het Hoofd van de Prinses, dit heeft betrekking op de mythe van Andromeda, zo sterk verbonden met handhaven van schoonheid in bedreigende omstandigheden!    

Volgende week zullen we kijken naar de solaar en progressies ten tijde van het voorspelde einde van het koningschap van Elisabeth in juni 2015.        

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *