Deze Stille Week is bepaald niet stil dit jaar, sterker nog er begint zich een dreiging af te te tekenen uit tijden die al lang voorbij leken. De Russische president Poetin lijkt, koste wat het kost, uit te zijn op herstel van het Russische imperium, hij heeft ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij het uiteenvallen van het Sovjet-rijk als een grote ramp beschouwt. Na de annexatie van de Krim is nu Oekraine aan de beurt, en het is maar de vraag of dat het scenario zoals dat zich nu weer afspeelt niet ook vaker herhaald zal worden, bijvoorbeeld in de Baltsche staten. Ook daar wonen grote Russische minderheden al is dit inmiddels NATO-gebied, wat de zaak echt op scherp zou zetten.

In een vorige post over Rusland werden de progressies in de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (GC) van 848 geduid, deze GC kan als mundane radix voor Rusland dienen. Deze progressies tonen een MC dat de Algolzone binnen gaat, de opeenvolging van crisissterren aan het einde van de Stier, de progressieve Maan loopt in oppositie met Mars (oorlog) en het progressieve Pars Fortunae komt nu ongeveer op de successter Aldebaran te staan. Dat lijkt een duidelijke aanwijzing dat Rusland een  groot succes behaalt en dat tekent zich ook al duidelijk af. In de opeenvolgende lunaren berekend op basis van deze GC-radix is het hele politiek-militaire spel goed te volgen. De eerste echte spanningen rond de Krim worden zichtbaar in de loop van februari en in de onderstaande lunaar (klik op de link) staat de oorlogsplaneet Mars op zijn venijnigst in vernietiging in Weegschaal, via antiscion op het lunaar-MC. Strijd zal deze maand dus overheersen want de rode planeet staat “in elevatie” op de hoogste plaats van de horoscoop maar via antiscion, wat op iets verborgens kan duiden. Iets verborgen martiaals is wel een heel sprekend beeld voor de gemaskerde, natuurlijk niet Russische, soldaten en voertuigen zonder merktekens die de Krim bezetten.

RUSLUNAARFEBRUARI

De annexatie werd een triomfantelijke realiteit onder de volgende lunaar die van maart, die heel sprekend door een andere planeet op het MC wordt beheerst: Jupiter in verhoging in Kreeft. De planeet van de expansie op de hoogste plaats in de maand-horoscoop heeft wel een zeer duister tintje want hij staat in nauwe oppositie met Pluto die in de klassieke astrologie kan worden mee geduid als een soort vaste ster (alleen via nauwe conjunctie of oppositie). Klik op de onderstaande link om de annexatie-lunaar te kunnen zien.

RUSLUNAARMAART

Deze technieken kun je natuurlijk net zo goed gebruiken bij het voorspellen op basis van een geboortehoroscoop van een persoon, lunaren meestal zijn weinig subtiel en laten duidelijk zien wat de maand waarop ze betrekking hebben, domineert. Wat dat betreft is de net op 12 april ingegane nieuwe lunaar weinig hoopvol. Want de MC/IC-as van deze lunaar valt op de as Antares/Aldebaran met op het MC de doodsster Antares die cycli afsluit. Beide sterren zijn zeer martiaal en hebben dan ook een intens rode kleur. Dit lijkt er op te wijzen dat de hele crisis deze maand tot een climax komt en dat zal niet gebeuren zonder dat er bloed vloeit. Op de ascendant van de lunaar staat, als we de gebruikelijke orb iets oprekken, en dat kan je wel doen op de hoeken Asc en MC, de onooglijke ster Terebellum. Dit is een ster die aangeeft dat het noodlot zich zal gaan voltrekken.

RUSLUNAARAPRIL

Op 19 mei gaat de nieuwe solaar in als we werken op basis van deze mundane radix (de GC) en die laat zien dat de hele zaak hiermee nog niet geklaard is. De Maan is heer 1 in de solaar en staat in vernietiging in het achtste huis van de dood en weer op deze wonderlijke ster Terebellum.  Dat dit een grote invloed zal hebben in Rusland is duidelijk, de Maan staat in oppositie met de radix-ascendant wat tegen de achtergrond  van de progressie van het MC door de Algolzone niet echt rustgevend is. Voorlopig zijn we nog niet van Poetin af.

RUSSOLAAR2014

Maar het is ook bijna Pasen, morgen is het Witte Donderdag en zaterdag viert de Westerse kerk haar belangrijkst feest. Het feest dat de overwinning van de Geest op tirannen, op de stof en het kwaad symboliseert.

Pegasus wenst u allen een zalig Pasen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *