De verkiezingen voor het Europese parlement zijn over het algemeen verlopen zoals verwacht, al was in een aantal landen de schok toch wel groot. Vooral in Frankrijk was men ontdaan over de grote overwinning voor het Front National, maar dat was in de vorige week op deze blog besproken horoscoop van Marine Le Pen al duidelijk zichtbaar. De komende jaren laten bij Le Pen nog meer sterke vaste sterren zien die actief worden. Het is ook duidelijk dat het FN vanaf nu veel meer invloed in de Franse politiek zal krijgen. Voor de evenknie van het FN in Nederland waren de verkiezingen echter een domper, ze brachten Wilders niet het succes waar hij zo vurig op hoopte en nu likt hij zijn wonden.

In een documentaire die kort geleden werd uitgezonden, kwam Wilders naar voren als een aan paranoia lijdende dictator en de PVV als een club waarin wantrouwen en intimidatie de boventoon voeren. Hoe kan het toch dat iemand  die niet beschikt over enig bestuurlijk talent  of verantwoordelijkheidsgevoel het zo ver schopt in de politiek? Klik op de link hieronder om de radix van Wilders te zien. Ik moet toegeven dat er onzekerheid is over zijn geboortetijd, deze tijd zou door Wilders zelf zijn genoemd. Een AA- rating krijgt hij dus niet maar het is interessant eens te kijken wat deze radix laat zien.

GEERT WILDERS

Door de analyse van het temperament (het veel effectievere klassieke alternatief voor het  moderne Zonneteken) wordt direct heel veel duidelijk. Wilders is een cholericus, een uitgesproken vuur-mens, een soldaat dus en er is een sterke bijmenging van aarde. Zowel vuur als aarde zijn droog in de traditionele elementenleer en droogheid wijst op het niet -verbinden. Nu is Wilders extreem droog, vijf keer, hij verbindt zich dus met niets of niemand, hij trekt  helemaal zijn eigen plan. Al dat vuur zal in de horoscoop via een vuurplaneet naar buiten komen en dat is hier Mars die een hoekhuis staat en op de zeer krachtige vaste ster Spica. Deze ster schenkt je een onverwacht hoge positie en het geeft een helder beeld van zijn loopbaan als aarts-querulant (Mars in vernietiging en dus zeer venijnig) en aarts-opposant (heer 10 in het vierde huis dus tegenover het huis van de macht). Deze positie op Spica is al een deel van de oplossing van het mysterie waarom deze talentloze man zover komt. Maar er is meer. Op het MC staat een ijzersterke conjunctie van de Maan (volk) en Jupiter /heer 9, Jupiter is de planeet van de bestuurselite en de politiek en huis 9 heeft te maken met religie en / of visie. Via antiscion (spiegelpunt in de as Kreeft / Steenbok) voegt zich daar de conjunctie van Zon / heer 1 (Wilders zelf) en Venus bij! Daardoor komen er 4 planeten op het MC en dat is nogal wat.

De ascendant staat dichtbij Praesepe en de Ezels die zo sterk verbonden zijn met een tomeloze machtswellust, chaos en bloedbaden. Dit is een uitermate kwaadaardige ster maar hij kan ook daardoor juist veel kracht en succes geven. Hier zie je de paranoïde dictator en in het zevende huis er tegenover wat hij de wereld laat weten. Daar staat Saturnus, grenzen dicht dus, Saturnus is retrograde dus gaat  hij tegen de stroom hij wil terug naar hoe het was. Met de 4 planeten op het MC (waarvan twee via spiegelpunt), heer 10 op de uiterst krachtige Spica en de bloedbadster op de ascendant is veel van zijn succes gegeven.

Maar in de klassieke astrologie kijk je ook altijd naar de eclips en lunatie voor de geboorte. Als er sterke verbindingen zijn tussen de geboortehoroscoop en deze eclips en lunatie (Volle Maan of Nieuwe Maan) maakt dat de kans op succes in de wereld veel groter. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van de prenatale lunatie te zien.

WILDERS LUNATIE

Het is direct duidelijk, de Asc/Desc -as met Mars op de descendant valt op zijn sterke radix-Mars heer 10 op Spica! De graad van de lunatie valt op zijn radix Zon/Venus conjunctie die via antiscion op zijn radix-MC staat. Lunatieheer Jupiter (dispositor van de Maan, het Licht boven de horizon) staat conjunct de radix-Jupiter op het MC en het lunatie-MC staat vierkant de Maan/Jupiter op het radix-MC. De verbindingen zijn uitgesproken sterk en dat geldt ook voor de (hier niet afgebeelde) prenatale eclips. Het is duidelijk de horoscoop maakt de man, het is niet Wilders zelf die op een of andere manier zijn loopbaan voor elkaar bokst. Succes wordt gegeven niet gemaakt. Volgende week zullen we een blik werpen op zijn progressies en solaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *