De bekendste psycholoog ter wereld, Dr Phil heeft aangekondigd dat hij na 21 jaar stopt met zijn zeer succesvolle dagelijkse TV-show, waarin hij zijn gasten advies geeft over zeer uiteenlopende onderwerpen en problematische situaties. Dr Phil stond bekend om zijn om zijn praktische, directe benadering, soms op het botte af maar velen voelden zich geholpen en zijn TV-show bezorgde hem wereldfaam.  Het is natuurlijk interessant om eens te kijken wat er daarvan te zien is in zijn radix, Saturnus is de planeet van de problemen dus die zou wel een een prominente rol kunnen spelen.

      Het is altijd slim om in de duiding van een radix ook een blik te werpen op de zeven planeetpunten die belangrijke thema’s in het leven kunnen laten zien.  Dat kan door een conjunctie of oppositie van een planeetpunt met een radixfactor of met elkaar binnen twee graden orb. In de horoscoop van Dr Phil staat het Pars Fortunae ofwel het Pars van de Maan (emotie, pysche) in oppositie met Pars van Saturnus (problemen) dat in conjunctie met Algol is, de ster van het verliezen van je hoofd. Bondiger kun je het niet samen vatten.

Al Sharatain

Zijn Maanhuis is Al Sharatain, het eerste Ramhuis wat te maken heeft met het lostrekken van vast gelopen situaties. De planeetenergie van Al Sharatain is Mars de planeet van de actie die essentieel heel sterk staat in de radix, waardoor het Maanhuis zich meer gebalanceerd kan uiten. Wat verder direct op valt in zijn horoscoop, is de positie van Jupiter die als Heer 1 en Heer 10  de belangrijkste huisheer is en die in het twaalfde huis staat. De huispositie van Heer 1 in de radix geeft aan waar we als vanzelf veel aandacht aan besteden. Huis 12 is het grote probleemhuis en Jupiter de planeet van het helpen die in zijn domiciel heel sterk staat.

Hoek

Conjunct de descendant en zich dus heel sterk manifesterend valt Saturnus die hem zijn directe benadering geeft en zijn nadruk op het nemen van verantwoordelijkheid, maar Saturnus is ook de planeet van de problemen natuurlijk en hij is Heer 12. Saturnus staat in de Maagd het domiciel en de verhoging van Mercurius en Mercurius in de verhoging van Saturnus, een hele sterke wederzijdse receptie via verhoging van de probleemplaneet met de mediaplaneet. Dat is natuurlijk niet gek voor een TV-show waarin praktisch slimme adviezen bij problemen centraal staan.

Lunair

Toch heeft Dr Phil wel degelijk een wat dieper begrip van emoties want de Maan, de planeet van emoties, heeft veel essentiële waardigheid in zijn verhoging en tripliciteit. Van een planeet met veel essentiële waardigheid begrijp je hoe hij functioneert, het is een talent. Dat dat talent hem geen windeieren gaat leggen, zie je aan de plaatsing van die sterke Maan in het tweede huis van geld en bezittingen. Via antiscion valt niet alleen Venus / Heer 2 conjunct de Maan maar ook Pluto die met grote rijkdom te maken heeft.  Dr Phil zal dan ook terug komen met een andere show, zo heeft hij gezegd.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *