De Engelse premier Boris Johnson is terug op zijn post na een Corona-besmetting te hebben door gemaakt. Daar kwam zelfs een ziekenhuisopname aan te pas, op 11 april verslechterde zijn toestand zo snel dat hij in sneltreinvaart per ambulance naar het ziekenhuis moet worden gebracht. Naar eigen zeggen had hij de ernst van de ziekte onderschat, maar als 50+-er behoort hij natuurlijk wel tot de risico-categorie, onder de vijftig overlijdt er vrijwel niemand aan de besmetting. Johnson had het uiteindelijk stevig te pakken en dus moet dit wel in zijn horoscoop te zien zijn. Niet iedere verkoudheid wordt aangegeven door de horoscoop, maar een potentieel levensbedreigende ziektesituatie als deze wel.

De radix van Boris Johnson werd al eerder besproken op deze blog dus dat zullen we niet herhalen,voor wie de radix wil bekijken, Alexander Boris de Pfeffel Johnson werd geboren op 19 juni 1964 om 14:00 in New York (ja in de VS), Asc 11.06 Weegschaal. Deze gegevens hebben een hoge A-kwalificatie, dat wil zeggen dat ze behoorlijk betrouwbaar zijn, het is geen gokje van iemand die het ooit eens ergens gehoord meent te hebben, hoewel de afgeronde tijd wel enigszins te denken geeft. De progressies lijken echter te bevestigen dat dit inderdaad een betrouwbare tijd is, klik op de download-knop hieronder om ze te kunnen bekijken.

Deze progressies laten een paar essentiële zaken bij het voorspellen heel goed zien:  het belang van snelheid, de onmisbare rol van de vaste sterren en de beperking van het aantal factoren waarmee je voorspelt. Om met het laatste te beginnen, om de hoofdlijn in de ontwikkeling vast te stellen, kijk je alleen naar de secundaire progressies van de Lichten Zon en Maan, naar de primaire directies van de hoeken MC en Asc en naar de beweging van de Parsen van de Lichten (Pars Fortunae en Pars Solis). Je kijkt dus naar zes factoren, Mc, Asc en de Zon bewegen wat langzamer (ongeveer een graad per jaar), de Parsen van de Lichten en de Maan gaan snel (ongeveer 1 graad per maand).

De Zwaardhand

Het is cruciaal om daar rekening mee te houden, met de snelle factoren kun je dus al ongeveer de maand vinden dat er iets zal gebeuren.De tragere factoren geven alleen het (half)jaar aan, maar scherper wordt het niet. Wat in de progressies (let op dat er niet zoiets bestaat als een progressieve horoscoop, er zijn alleen progressieve posities)  van Johnson direct opvalt is is dat de directie van de Ascendant in oppositie is met de progressie van Jupiter en deze dus activeert dit jaar. Jupiter is Heer 6 van ziekte in de radix en dus is Johnson dit jaar een tijdlang gevoeliger voor ziekte. Dat kan een ernstige ziekte zijn want Jupiter staat op Capulus, de Zwaardhand van Perseus, die je kunt zien als het begin van de crisiszone rond de extreem kwaadaardige Algol, die twee graden verderop staat.

Verbrande Weg

Nu beweegt de progressieve Jupiter veel te langzaam om mee te voorspellen, maar hij telt wel mee als een andere factor, zoals hier de primaire Ascendant er een aspect op maakt. Deze primaire  Ascendant zelf beweegt over de krachtige ster van de eerste magnitude Agena uit de constellatie Centaur. Het verhaal van de Centaur heeft te maken met een mogelijk fatale onderschatting van gevaar, dat gevaar wordt nog eens bevestigd door de beweging  van de Maan. Deze staat op het randje van de Verbrande Weg, de crisiszone voor de Maan van 15° Weegschaal tot 15 ° Schorpioen, op de chaotische Neptunus en op de Zuidschaal, de Schorpioensklauw die je genadeloos fijn knijpt.  Veel gevaar dus en ook is het ziektethema duidelijk, maar Johnson heeft het geluk  gehad dat de Maan op het punt stond de Verbrande Weg te verlaten op het moment dat hij ziek werd.  En dus is hij terug, wat het Pars Solis op de koninklijke Regulus goed laat zien. 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *