Einde deze maand zijn er verkiezingen in Griekenland en dat leidt tot toenemende onrust in Europa en daarbuiten. De extreem links-populistische partij die niet veel moet hebben van bezuinigingen, is natuurlijk bijzonder populair en dreigt de verkiezingen te winnen. Dat betekent grote problemen met de EU want deze partij wil het huidige strikte beleid dat is overeengekomen met de buitenlandse verschaffers van leningen heronderhandelen. Het zijn deze lenigen die het land nog enigszins overeind houden, maar dat ligt moeilijk bij de kiezers omdat er zo veel voorwaarden aan verbonden zijn. Zou een extreem-linkse winst tot een Grexit gaan leiden, een vertrek van Griekenland  uit de Euro? Het is in dat verband interessant de horoscoop van Griekenland eens tegen het licht te houden. Alleen is natuurlijk altijd de vraag welke is dat dan?

GRIEKENLAND

Een goede mogelijkheid is de bovenstaande horoscoop (klik op de link om de horoscoop te zien) gemaakt voor het tijdstip dat er in 1974 een einde kwam aan het dictatoriale kolonelsregime.Dat was het begin van de republiek die er nu ook nog is en wat direct op valt is de afschuwelijke Saturnus in vernietiging in Kreeft die pal op de ascendant staat. Saturnus is heer 7 van de ander en dat wijst ook op een potentieel van grote problemen met partners. Hadden de Grieken maar een electie laten maken! Het is de buitenplaneet Pluto die al jaren in oppositie met Venus en Mercurius aan het begin van de Kreeft loopt en nu op de oppositie met Saturnus toeloopt, die de crisis mede aan geeft. Maar dat blijft wat globaal en voor meer precisie kan de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (GC) uit 1802 worden gebruikt. Dit is de GC die vooraf ging aan de vorming van een onafhankelijke Griekse staat en deze kan als mundane radix van Griekenland worden gezien. Klik op de onderstaande link om de GC te kunnen zien.

GRIEKENLAND OER GC

En kijk eens, weer staat er een malefic in vernietiging pal op de ascendant en weer is het heer 7. Het voornaamste thema uit de radix van 1974 wordt dus herhaald! Daar komt nog eens bij dat Mars heer 12 van zelfdestructie en oneerlijkheid is. Laten we zeggen dat er in Griekenland wel heel veel spreekwoordelijke ambtenaren waren en dat ze de extreme crisis toch ook sterk aan zichzelf te danken hebben. Ook heeft de Griekse regering de EU lang bedonderd met verkeerde cijfers, is de beruchte bruine envelop te veel ingeburgerd en laat de transparantie te wensen over. Heer 1 in deze GC is Venus die op cusp 5 van de kunsten staat op de koninklijke Regulus. Dat laat het glorieuze verleden zien  van het land als wieg der Europese beschaving, een imago dat nog steeds hordes toeristen trekt.

GRIEKENLANDPROGRSSIES

Bekijken we nu de progressies dan is het duidelijk dat deze mundane radix prima werkt. Klik op de link hierboven om de progressies van nu te zien. De crisis was op zijn hoogtepunt in de jaren 2010-2012 en dat zie je heel simpel aan de progressieve Maan .(Maan terugschuiven)  Deze bewoog zich toen namelijk precies in de zwaarste crisisjaren door de Via Combusta, die loopt van 15 Weegschaal tot 15 Schorpioen. Ook in de individuele radix leidt de progressie van de Maan (en alleen van de Maan!)  door deze zone meestal tot grote spanningen: burnout, grote conflicten en / of relatieproblemen. Griekenland had het allemaal. Bovendien liep de ascendant in die jaren over de Zuidschaal, een koninklijke ster die keihard kan optreden om problemen recht te zetten.

Maar dat is al een tijd voorbij en dat was ook duidelijk want het ging langzaam wat beter de acute crisis was weg. Maar hoe gaat het nu verder? Het MC (in feite de primaire directie van het MC) is de oppositie met Venus heer 1, die mede de crisis veroorzaakte weliswaar voorbij, maar het Pars Fortunae (samengesteld  uit de secundaire Zon en Maan en de primaire Asc ) doet die oppositie de komende tijd nog eens dunnetje over. Hernieuwde spanningen dus. Het MC is op weg naar een tekenwisseling, een grote verandering over een jaar of twee. De progressieve Maan komt over een half jaar op Antares, een ster van het einde van een cyclus.

GRIEKENLANDSOLAAR

Ook de solaar laat wel de nodige spanningen zien. De Zon staat als heer 1 (het land dit jaar) in het twaalfde huis van ellende en zelfdestructie en wordt sterk geafflicteerd door solaarheer 10 Mars in vernietiging.Mars staat op de Noordknoop die hem veel manifestatiekracht geeft, maar ook op de weldadige Spica wat de negatieve indicaties wat compenseert. De solaar-Saturnus heer 7 van partners staat echter op grimmige Zuidschaal en exact op de radix-descendant in oppositie met de venijnige radix-Marsheer 7! Alles wijst dus op sterke conflicten met anderen de komende tijd. Het wordt een hete lente met de Grieken. Ook de volgende solaar die in juli 2015 van kracht wordt, is niet bepaald vredig, vecht- en scheidingsplaneet Mars staat als heer 7 van relaties in val dominerend op het solaar-MC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *