Twee weken  geleden werden op deze blog de horoscopen besproken die leidden tot de moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002 en zoals iedereen weet was het ruim twee jaar later op 2 november de beurt aan een tweede felle provocateur, Theo van Gogh. Nederland trilde op zijn grondvesten, wat was er gaande in het ontspannen kikkerlandje? Om dat te bekijken kan, zoals al meerdere malen werd betoogd, de horoscoop van de Grote Conjunctie van 1563 goed worden gebruikt, deze horoscoop zou je kunnen zien als de radix van Nederland. Je kunt er dus ook gewoon progressies mee maken en solaren en lunaren, er valt daarom heel veel van te leren, want dezelfde technieken zijn geschikt voor de geboortehoroscoop. Voor de volledigheid wordt hieronder de horoscoop, de oer-Grote Conjunctie van Nederland nog een keer afgebeeld, een van de meest gevoelige punten, dat al veel ellende heeft veroorzaakt, is de conjunctie van het Pars Fortunae met een vernietigde Mars in Stier die vierkant Venus heer 8 van de dood staat. Klik op de onderstaande link om de oer-GC nog een keer te zien.

OERGC NEDERLAND

Het is werkelijk verbluffend hoe duidelijk de moord op van Gogh getoond wordt in de progressies berekend op basis van deze Grote Conjunctie als radix. De progressieve MC/IC-as staat in november 2004, nog eens benadrukt door het progressieve Pars Fortunae (het lot) precies op de ascendant / descendant-as van Nederland, een teken dat er iets ingrijpends zal gebeuren. De progressieve Maan loopt over de ster Terebellum in de staart van de enige echte Cheiron, de constellatie Boogschutter. Deze ster heeft te maken met profetie en meer concreet met het zich voltrekken van het noodlot, iets wat al tijden in de lucht hangt, zal nu gaan gebeuren. Verder loopt de progressieve Mars nog steeds in oppositie met de boven genoemde gevaarlijke Mars/PF conjunctie al is deze spanning bijna voorbij. Klik op de onderstaande link om de progressies te zien.

GOGHPROGRESSIES

De solaar van Nederland van 2004 gemaakt vanaf de Grote Conjunctie herhaalt de spanningen uit de progressies. Mercurius keert terug naar zijn positie in de radix (GC) in zeer gespannen oppositie met de ascendant, het hele T-vierkant Mercurius / descendant – Maan in val – ascendant wordt geactiveerd.  De ascendant van de solaar staat in oppositie met de vernietigde zeer gewelddadige  Mars, de solaar-Mars staat op de Zon en de conjunctie van Venus (heer 8 van de dood in de GC) en Saturnus (vernietigd in Kreeft en dus uitermate kwaadaardig) valt op de graad van de Grote Conjunctie zelf.  Grote spanningen dus en de maand dat de te verwachten gebeurtenis zich zal voltrekken is te vinden met de lunaar, je gaat simpelweg alle lunaren van het jaar door en kijkt welke er uit springt. In dit geval is het heel duidelijk, de lunaar waaronder de moord werd gepleegd heeft de ascendant op de zeer kwaadaardige onthoofder Algol en de descendant op de vernietigde Maan.

GOGHLUNAARt

Deze analyse maakt twee dingen duidelijk mundane astrologie is niet zo gecompliceerd als astrologen het vaak voorstellen. Met de Grote Conjunctie als radix krijg je een eenvoudig instrument in handen om de ontwikkelingen in een land te volgen. Het tweede punt is dat  mundane astrologie glashelder illustreert dat de aangegeven zaken zich gewoon voltrekken en dat is waarschijnlijk de reden waarom mundane astrologie onder psychologische astrologen niet populair is. Het ondermijnt  het de door psychologen zo gekoesterde  idee dat de mens met een radicaal vrije wil vorm geeft aan de geschiedenis en aan zijn leven totaal.  Astrologie laat zien dat er een dergelijke vrije wil een illusie is en geeft de mens zijn werkelijke plaats in de schepping. Daar hoort vrije wil bij maar dat is iets heel anders dan het gesimplificeerde idee dat de psychologie hierover ventileert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *