En hij deed het! Het was een bloedstollende finale in de Formule -1 in Abu Dhabi afgelopen zondag en het leek erop of het Max Verstappen niet zou gaan lukken. Hij startte helemaal vooraan, op pole position maar concurrent Hamilton pakte direct de kop en bleef de hele race voorop rijden. Maar door een hele slimme bandenwissel kon Max Lewis Hamilton uiteindelijk toch passeren. In de allerlaatste ronde! Je zou het niet geloven als het niet was gebeurd. En als het niet voorspeld was op deze blog twee weken geleden.    

Cazimi

Dat gebeurde toen op basis van de lunaar waaronder de laatste Grand Prix werd verreden. In de post van twee weken geleden kun je nog teruglezen wat ik toen schreef. Een van de belangrijkste factoren in de lunaar was de opvallende cazimi-Mercurius en cazimi – “in het hart van de Zon” – maakt onstuitbaar. Via antiscion stond deze cazimi-Mercurius ook nog eens op Pluto, die vorst van de onderwereld die heel plotseling op duikt in zijn grote wagen om Persephone te ontvoeren, de prijs te grijpen dus. En hoe letterlijk speelde dit zich af! Geheel onverwacht sloeg Max onstuitbaar toe in de laatste ronde en greep toch nog de wereldbeker.

Toch was het geen makkelijk duiding, de lunaar was geen uitgesproken overwinningslunaar zoals je in vergelijkbare gevallen wel regelmatig ziet. Maar ook dat was een weerspiegeling van de werkelijkheid. Want het was geen overwinning met overmacht, sterker nog het leek lange tijd helemaal niet te gaan lukken. Opvallend was weer de rol van Antares, waar de Zon in de lunaar op stond. Antares is de ster van het einde maar ook het Hart van de Schorpioen die de succesvolle jager Orion doodt. In deze context was Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen in de F-1, de Orion, bij het duiden van sterren is de context cruciaal om te weten wie welke rol speelt. Ook Biden versloeg Trump ooit terwijl de directie van zijn (Biden’s) MC over Antares liep bijvoorbeeld en dan is het van het grootste belang om te weten wie welke mythische rol heeft.

Profecties

Het is interessant om ook nog even terug te kijken naar de snellere progressieve factoren de Maan en het Pars Fortunae, waar we hier ook al eerder over schreven. De basis voor de uiteindelijke overwinning werd gelegd in augustus / september toen het Pars Fortunae over de koninklijke Regulus liep, de “ster die naar de troon leidt”. Het ging toen ook de Maagd binnen en activeerde daarmee de heerser van de Maagd Mercurius die in de radix van Max uitermate sterk staat in eigen tegen en de hoogste snelheid heeft die Mercurius kan hebben.  Tijdens die progressies was Max ongenaakbaar, maar nu in december doet het progressieve PF niet veel opvallends meer.

Ook de profecties zijn de moeite van het bekijken waard, ieder jaar krijgt een huis en dat huis laat zien wat er dat jaar gebeurt. Max werd in september 24 waarmee de profectiecyclus opnieuw begint in zijn eerste huis. Dat maakt zijn radixheer 1 Mars Jaarheer en die Mars staat in zijn radix conjunct ja Pluto en op de planeetparsen van Overwinning en van Overvloed.  Niet gek. De profectie die weer in het eerste huis komt geeft ook het begin van een nieuwe cyclus aan, Max is nu de te kloppen man, niet meer de jonge hond.

Uurhoek

Tot slot een uurhoek (klik op de downloadknop hierboven om deze te kunnen zien). Toen de race van zondag net aan de gang was en Hamilton op kop ongenaakbaar op weg leek te zijn naar het kampioenschap vroeg ik: we winnen toch wel? Venus is Heer 1, Max, hij staat er heel sterk bij in het tiende huis (op Pluto!). Hamilton is Mars en lijkt nu nog sterk maar na twee graden verlaat hij zijn teken en komt hij op de  Zuidknoop, het pijnpunt waar je iets moet offeren. Graden zijn uren in deze context, de race duurde twee uur, helemaal aan het einde beet Hamilton dus in het Zuidknoop-stof.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *