Vorige week werden de horoscopen van James Bond en de net overleden Bond-acteur Roger Moore bekeken.  Om de radix van James Bond te maken, werd gebruik gemaakt van de “eclipsmethode”. Als een verhaal of een figuur zoals Bond bijvoorbeeld, heel succesvol is, kun je de horoscoop van de eclips, die direct vooraf gaat aan de creatie van het verhaal gebruiken als verhaal-horoscoop. De gedachte is dat iets alleen kan uitgroeien tot een heel groot succes als het nauw aansluit bij de collectieve energie van een hele grote groep mensen. En dat is precies wat een eclipshoroscoop laat zien, dat is de  collectieve energie die door het verhaal wordt aangeboord. Zoals we  vorige week zagen is deze methode verrassend effectief, in de radix van Bond is een zeer sterke concentratie van planeten in de Maagd  (technische snufjes en handigheid) in het negende huis (buitenland) te zien. Klik op de link hieronder om de Bond-horoscoop te kunnen zien.

JAMES BOND ECLIPS

Het was ook duidelijk dat de belangrijkste standen in de Bond-horoscoop nadrukkelijk werden opgepikt door de radix van Roger Moore. Dat werpt de vraag op hoe het dan zit met de synastrie tussen de Bond-radix en de horoscoop van die andere uitgesproken Bond-acteur Sean Connery, daar moet toch ook een hele duidelijke verbinding te zien zijn.  Connery heeft Saturnus in de zesde graad Steenbok als Heer 1 pal op zijn ascendant, die Saturnus dat is dus Connery bij uitstek, het is de planeet die zijn hele radix domineert. Deze staat in een nauwe driehoek met de constellatie in de Maagd die in de Bond-horoscoop zo centraal staat, Connery verbindt dus direct met de Bond-essentie via zijn belangrijkste planeet, die ook nog  eens Heer 1 op zijn ascendant is!

SEAN CONNERY

De Maan van Connery is Heer 7 van het publiek en valt met een orb van twee graden bovenop het MC in de Bond-horoscoop. Dus het punt waar hij persoonlijk contact maakt met zijn publiek, wordt sterk gedragen door het Bond-verhaal. De Venus van Connery, die sterk staat in Weegschaal, en te maken heeft met luxe, schoonheid  en vrouwen, valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft / 0° Steenbok) in oppositie met de Venus  op de Knopenas in de Bond-horoscoop .  Zijn Venus-thema, acteren en schoonheid, kan er dus uitkomen via de Bond-films. Mars/  Heer 1 in de Bond-radix staat ook weer via antiscion op het MC van Connery. Dit zijn maar liefst  vier hele sterke verbindingen , het gaat niet om een paar onnozele synastrische sextielen tussen Heren 3 en 8, het zijn hele relevante, centrale standen.

SEAN CONNERY

Maar het feit dat we beschikken over de Bond-radix, biedt nog meer intrigerende mogelijkheden. Zou je bijvoorbeeld de verschillende Bond-verhalen kunnen terug zien in de solaren en de progressies, die je kunt maken met deze horoscoop? De tijdstippen die je daarvoor zou moeten nemen, zijn die van het verschijnen van de verhalen geschreven door Ian Fleming, niet die van het uitkomen van de films gebaseerd op die verhalen.  Een heel geschikt verhaal om dat te bekijken, is Goldfinger, dat je wel het meest “essentiële” Bond-verhaal zou kunnen noemen, het was het zevende boek in de Bond-reeks en het verscheen op 23 maart 1959. De solaar waaronder het boek verscheen,  is een schot in de roos , de ascendant (Bond dit jaar) valt precies op de Zon de natuurlijke significator van goud en op de centrale constellatie in de Bond-radix.

GOLDFINGERSOLAAR

Daarmee wordt niet alleen het thema goud sterk benadrukt maar ook de essentie van Bond ( de constellatie in Maagd ) geactiveerd. Het is altijd wel oppassen met het duiden van dit soort horoscopen, want je mag alleen factoren mee tellen, die niet automatisch in de horoscoop  op een bepaalde plaats verschijnen. Zo kun je het Pars Fortunae en het Pars Solis op de ascendant negeren want daar staan ze altijd. De radix van Bond is immers een Zonne-eclips en dan staan deze planneetpunten automatisch op de ascendant en aangezien we de planeetpunten projecteren in de solaar met de radixboog is dat ook in iedere solaar zo. Maar dat de Zon er conjunct mee staat dat is niet automatisch zo en dus is dat Zonne- goud wel heel  relevant.

GOLDFINGER

Wat je weer niet mee mag tellen is dat de Zon op Mercurius –Zon conjunctie valt in de Bond –radix. Want in iedere solaar staat de Zon daar en dat is dus geen specifieke activering voor dat jaar. Wat wel telt, is de zeer sterke wederzijdse receptie tussen die zo prominente Zon op de ascendant en Mercurius die Heer 1 én Heer 10 is. Deze receptie weerspiegelt het hele verhaal nogal letterlijk , de Zon is zoals gezegd de natuurlijke significator voor het goud, maar Mercurius staat natuurlijk voor de vinger!  Vlakbij deze Mercurius in het huis van verborgen en criminele activiteiten staat Venus, die er zeer ongelukkig bij staat. Venus staat onder dispositie van de Zon – het goud –  maar wordt ook door de Zon sterk geschaad via negatieve receptie (iedere planeet in Maagd  schaadt Venus die in Maagd  zijn val heeft). Venus is dus in de macht van het goud, wat haar geen goed doet. Dit is hét beeld uit de film dat iedereen bij blijft, de vrouw die vermoord is en totaal met goudverf overdekt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *