De afgelopen weken werden diverse mundane horoscopen besproken die betrekking hebben op Nederland, onder meer de mundane radix, dat wil zeggen de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan de stichting van de Republiek der Verenigde Nederlanden. Deze horoscoop van de Grote Conjunctie kan worden gebruikt als de radix van Nederland compleet met progressies, solaren en lunaren. In de progressies in deze horoscoop is een Volle Maan op komst wat altijd op crisis wijst en deze zeer gespannen progressie (“eerste mundane lijn”) was de aanleiding om verder te kijken naar de eclipsen en lunaties (tweede mundane lijn) en de ingresshoroscoop (de derde mundane lijn).

Voor er een conclusie wordt getrokken wat dit alles nu betekent  zal er deze week nog naar een vierde mundane lijn worden gekeken. Deze is gebaseerd op de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan het moment dat de oude Republiek na de Franse bezetting door de troepen van Napoleon veranderde in een moderne(re) staat. Paradoxaal genoeg veranderde toen wel de republiek officieel in een koninkrijk maar het was in wezen een modernisering. Klik op de link hieronder om de horoscoop van het koninkrijk te kunnen zien, ook van deze GC kunnen progressies en solaren worden gemaakt.

GCRADIXKONINKRIJK

De Zon-Mercurius conjunctie in deze horoscoop staat op de GC-graad van de Republiek, Venus staat conjunct de Republiek-Mercurius, de Zuidknoop staat bovenop de Zon van de Republiek en meest opvallend de uiterst linke vernietigde Mars in Stier van de Republiek wordt herhaald in de Grote Conjunctie van het koninkrijk. Zoals je mag verwachten zijn er dus sterke verbindingen tussen de beide horoscopen, het koninkrijk is immers de voortzetting van de oude republiek. Het is daarom de moeite waard om de solaar en de progressies die je kunt berekenen op basis van de GC van het koninkrijk te bekijken. Klik op de onderstaande link om de geldige solaar te kunnen zien.

SOLAARKONINKRIJK

Meteen valt op in deze horoscoop hoe slecht Mars heer 1 erbij staat, in val in Kreeft heel sterk benadrukt door zijn positie op het IC en op de zeer gewelddadige ster Menkalinan op de schouder van de Voerman. Deze venijnige Mars maakt een nauw vierkant op de Saturnus-Maan conjnuntie in Schorpioen, waarmee Venus via antiscion in oppositie staat. De Zuidknoop in de solaar, het pijnpunt in dat jaar, valt precies op de gevaarlijke Mars in Stier, ook in de horoscoop van de Republiek. De Knopenas wordt sterk benadrukt door de conjunctie van het Pars Fortunae met de Noordknoop. Deze spanningen worden herhaald in de progressies de progressieve Ascendant heeft de radix-descendant bereikt (in een mundane horoscoop kan dat)!

De lunaar voor de komende maand is ook opvallend, klik op de onderstaande link om de februari-lunaar te kunnen zien.

LUNAARKONINKRIJK

Als er wat gebeurt, zal het deze maand zijn. De lunaarascendant valt over het radix-MC/IC, de Venus/Jupiter oppositie valt over de lunaar-Asc/desc-as, het IC valt op de gevaarlijke Mars, lunaar-Mercurius staat op de radix-Maan in oppositie met de (radix)GC-graad. Voor de modernere liefhebbers, de kwaadaardige “sterachtige factor” Pluto valt pal op de ascendant. Hoe dan ook uitgesproken spanningen. De hier gebruikte technieken kun je ook toepassen op een geboortehoroscoop.

Goed maar wat betekent dit alles nu? Wat steeds weer wordt bevestigd door de horoscopen uit de diverse lijnen is dat er dit jaar in Nederland een hogere spanning is dan normaal. Ook lijkt die spanning op een hoogtepunt te komen in februari bij uitstek in de dagen rond 12 februari.

Ok terug naar de nuchterheid wat dat klinkt wel heel dreigend. Wat we kunnen zeggen dat er iets zal gebeuren deze maand dat betrekking heeft op Nederland waardoor de spanning zich ontlaadt. Dat zal gezien de horoscopen niet iets triviaals zijn. Maar wat het is, (natuur)geweld, of iets in de politiek (of op de Winterspelen?) dat is te moeilijk om te detailleren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *