In de hele Coronacrisis, spelen de VS een opmerkelijke rol. Eerst leek Amerika gespaard te worden , een wat naїeve gedachte, maar nu slaat het virus genadeloos toe. Donald Trump is als president niet de juiste man, op de juiste plaats op de juiste tijd, populisten hebben de neiging onaangename realiteiten te verbloemen en deze crisis vraagt vooral om nuchterheid en realiteitszin. Astrologisch gezien speelt er echter een veel breder proces waarin de VS de tanende wereldmacht zijn en daarom slaat het virus er zo hard toe.

Want we moeten ons realiseren dat in december van dit jaar de Grote Conjuncties over gaan naar een nieuw element en de laatste keer dat dat gebeurde was 200 jaar geleden! Het is astrologisch gezien de belangrijkste gebeurtenis van de afgelopen twee eeuwen en zo’n overgang naar een nieuw element brengt altijd een nieuwe wereldmacht (China) en de val van het oude Imperium (de VS). Daar zitten we nu naar te kijken! Op een astrologisch iets lager niveau kunnen natuurlijk ook de ontwikkelingen in de horoscoop van de VS worden geduid en dan gaan we uit van de horoscoop van de Grote Conjunctie voor de onafhankelijheid ( 13 maart 1762, 11:33: 32 LMT, Asc 8.59 Kreeft).  Dit is de echte horoscoop van de VS, de echte wortel die het wezen van de VS geeft (hier niet afgebeeld).

Als we nu op deze radix de techniek van de Firdaria toepassen, cycli van totaal 75 jaar waarin de zeven planeten en de Knopen telkens periodes van meedere jaren beheersen, zien we dit proces ook terug. Zowel de grote als de kleine Firdar worden nu beheerst door de Maan, de essentieel zwakste planeet in de radix van de VS. De grote cyclus van de Firdaria duurt in het totaal 75 jaar dus iedere 75 jaar wisselt ook de grote heerser, de grote Maanperiode begon in 1983. Maar ook op een nog weer lager niveau is de huidige crisis goed te zien in de VS-radix, je kunt immers gewoon op basis van zo’n mundane radix  van een land progressies,  solaren zelfs lunaren berekenen.

Dat levert de bovenstaande progressies op berekend voor het huidige moment begin juni, realiseer je altijd dat er alleen progressieve posities bestaan, er is niet zoiets als een progressieve horoscoop (klik op de download-knop om de progressies te kunnen bekijken). Het eerste wat direct in het oog springt is de Zon die bovenop Antares staat, het Hart van de Schorpioen, de ster die het einde van de cyclus brengt met een genadeloze, giftige doodssteek. De secundaire Zon beweegt ongeveer 1 graad per jaar, dus deze invloed van Antares duurt ongeveer zo lang. Verder valt op dat de secundaire  Maan separeert van de oppositie met de Zon, dat was dus een secundaire Volle Maan over de as van twee sterren Aldebaran-Antares.

Dat is een koppel van twee zeer krachtige koninklijke sterren dat verbonden is met herfst-lente, dood en nieuw begin en een progressieve Volle Maan is altijd een crisis moment met veel spanningen.  Op het moment beweegt ook  het Pars Fortunae over Neptunus de chaosplaneet bij uitstek en  er zijn zeer hevige rellen gaande in de VS, als je  wilt weten  wat voor invloed de woeste Poseidon kan hebben dit is het beeld, het geordende land wordt overspoeld door het wilde chaotische water. Een 200-jarige cyclus loopt ten einde, het is  dus niet zo gek dus dat het er in de VS nogal ruig aan toe gaat. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *