Op oudejaarsdag overleed emeritus-paus Benedictus en daarmee kwam een einde aan een wat bizarre situatie, waarbij er twee pauzen waren, een in functie en een waarvan niemand eigenlijk kon zeggen wat hij precies was. Toen Benedictus aftrad als paus in februari 2013, sloeg de bliksem in in de Sint Pieter en dat zou een goed symbool kunnen zijn voor de situatie die er toe geleid had dat hij zich terug trok. De werkelijke reden dat Benedictus terug trad, is de druk die er werd uitgeoefend vanuit extreem progressieve kringen die ontevreden waren over de in hun ogen veel te conservatieve koers van de paus.

Maffia

Deze progressieve kringen, fans van Jorge Bergoglio, de huidige paus Franciscus, hadden al eerder geprobeerd een uitgesproken progressieve kandidaat paus te maken en staan bekend als de St Gallen Maffia. De connecties van de leden van deze groep kardinalen en bisschoppen zijn nogal duister zoals de naam suggereert, het hele verhaal is veel te complex om hier te vertellen. Er zijn aanwijzingen voor banden met Theodore McCarrick, een kardinaal veroordeeld en uit de geestelijke stand gezet wegens jarenlang seksueel misbruik.

Zelfs zijn er indicaties voor connecties met de O.T.O, de Ordo Templi Orientis, een club die zich met zwarte magie bezig hield en actief was in St Gallen waar de maffia bijeen kwam. Ook zou de “red binder” – de rode map-  een rol hebben kunnen spelen, een rapport over seksuele en financiële misstanden in hoge Vaticaanse kringen. Men was wellicht bang dat Benedictus iets zou gaan ondernemen tegen de in het rapport genoemde prelaten. Het is in ieder geval opvallend dat Franciscus er als paus niets mee heeft gedaan en de prelaten genoemd in het rapport zelfs heeft beschermd en gepromoveerd…

Schorpioen

Hoe het ook zij, wat is er van dat alles te zien in de radix van de overleden “emeritus-paus”?  Wat direct is het oog springt, is de sterke Jupiter in eigen teken Vissen die op de Ascendant staat. Jupiter is niet alleen de algemene aanduider van religie en priesters maar ook Heer 1 van de persoon,  Heer 10 van het beroep en Heer 9 van spiritualiteit! Deze Jupiter staat in eigen teken en zal zich dus vooral door zijn eigen denkbeelden laten leiden. Saturnus op cusp 9 van religie laat zien dat Benedictus inderdaad niet van een van de progressiefsten was, Saturnus staat op de machtige koninklijke Antares, een van zijn belangrijkste daden was het verruimen van de mogelijkheden om de oude Latijnse mis weer te gaan vieren. Hij vond dat de hervormers in de kerk te ver waren gegaan.

Al Pherg

Antares, het Hart van de Schorpioen, op cusp 9 is echter ook de ster van het einde van een cyclus, een indicatie voor zijn aftreden, op het MC staat bovendien Aculeus een nevel in de Angel van de Schorpioen, een nevel duidt op dingen die je niet ziet. Saturnus op cusp 9 van de kerk is ook Heer 12 van verborgen vijanden. De Zon van zijn leiderschap sterk in zijn verhoging in Ram staat op de noodlotster Al Pherg uit het Vissenkoord dat ook geasocieerd wordt met het einde van een cyclus. Dat hij in zijn discussies met anderen niet echt mild was, kon zijn zie je aan de vurige Mars die via antiscion op de expansieve Noordknoop staat op Betelgeuze uit de gewelddadige Jager Orion en vierkant Mercurius Heer 7 van anderen.  Geen vredige stand: God’s Rottweiler.We zien dus heel wat aanwijzingen voor conflict, geheimen en een cyclus die eindigt.

Het Maanhuis is Al Awwa de Vleugel van de Maagd die sterk te maken heeft met liefde, wel erg toepasselijk als basismythe voor een paus. Ook de planeetpunten hebben weer wat van belang toe te voegen. Het Pars Fortunae dat de zielshonger aan geeft is in conjunctie met het Punt van Jupiter – ‘’ hulp van boven” – in het zesde huis van ziekte en tegenslag, als een vallend huis geeft het zesde de consequenties van onze val in de stof aan. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *