Premier Mark Rutte heeft een wat flexibele verhouding met de waarheid en op de ogenblikken dat het goed uitkomt zijn er acute geheugenproblemen. Zijn partij vindt dat niet erg en laat hem er mee weg komen. Voor de Engelse premier Boris Johnson – “BoJo”- ziet het er op het moment minder florissant uit. Ook hij maakte zich schuldig aan flagrante leugens, maar deze zijn zo flagrant dat zijn positie wankelt. Zelfs in zijn eigen partij ligt BoJo stevig onder vuur, hij heeft dus echt grote problemen.

Zijn geboortehoroscoop zullen we hier niet helemaal bespreken, maar het meest opvallende in zijn radix is de zeer sterke positie van Mercurius die de Almutem Figuris is, de planeet die verreweg de meeste invloed heeft in zijn horoscoop. Deze Mercurius staat in Tweelingen en dat wil zeggen dat hij heel goed Mercurius-dingen kan doen. BoJo begon zijn loopbaan als journalist en hij is de auteur van een aantal boeken, maar dat deze dominante Mercurius zoveel essentiële waardigheid heeft zegt nog niets over ethiek. De mate van essentiële waardigheid laat zien hoe goed een instrument is, maar niet hoe goed de gebruiker van het instrument is. 

Een hele sterke Mercurius, de planeet van het bedrog, betekent dat je vaardig bedrog kunt plegen en het kan zelfs dus een verleiding zijn om je daar schuldig aan te maken. BoJo lijkt op het moment stuk te lopen op zijn sterke Mercuriale natuur en het is dus interessant om eens te kijken wat er gaande is in zijn progressies. De progressies (primaire directies voor de hoeken) staan boven aan in de hiërarchie van voorspellingsmethodes, de solaar bijvoorbeeld is al een trapje lager, deze laat zien hoe datgene wat de progressies aan geven precies zal uitwerken in een jaar.

Een korte blik op de progressies is al voldoende om te zien dat het inderdaad nu peentjes zweten is voor BoJo. De Ascendant is nog net in oppositie met de progressieve Jupiter – Heer 6 van tegenslag – die op Algol staat, wel op het randje van de orb van een graad. Een progressie van Jupiter gaat zo langzaam dat je daar gewoonlijk niet naar zou kijken maar als een snellere factor er een aspect op maakt zoals hier de primaire Ascendant, dan telt het wel. Het tweede wat op valt, is het MC dat op de progressieve Uranus staat. De mythe van Uranus is de castratie van de hemelgod, een pijnlijke confrontatie met de harde realiteit. Die confrontatie is nu acuut omdat het progressieve Pars Fortunae in oppositie is gekomen met deze Uranus, het PF beweegt met een snelheid van een graad per maand, dus dat heeft echt betrekking op december en januari. 

De progressieve Maan is ook van groot belang, de Maan is Heer 10 van de baan in de radix. Op het moment staat de Maan niet onder druk, maar hij is op weg naar Antares, de ster die het einde brengt. Hij is daar nog niet, dat duurt nog vier maanden. Wat betekent dit alles nu? De spanning van het moment is duidelijk te zien en die is ook nog niet voorbij, daarbij gaat het vooral om de oppositie van het PF met Uranus op het MC. Die oppositie heeft nog wel een maand of twee invloed. Over een maand of vier komt dan het PF in oppositie met Pluto op het moment dat de Maan op Antares staat.  Het ziet er dus niet naar uit dat de spanningen in het nieuwe jaar voor BoJo zullen wegebben, rond april is er weer een precair moment op komst.

       PEGASUS ASTROLOGISCH ADVIES WENST U EEN ZALIG KERSTFEEST!!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *