De Corona-uurhoek

Een maand geleden werd op deze blog  (in de post van 23 september) bij uitzondering een uurhoekhorocoop besproken, waarin niet alleen het verloop van de Corona-crisis in Nederland werd gevolgd, maar ook de voorspelling werd gedaan dat het begin november beter zou worden. Dat laat zich nu ook zien, dagenlang stijgt het aantal nieuwe gerapporteerde infecties niet meer en de daling lijkt nu echt ingezet.

 In die uurhoek werd dat tijdstip aangegeven door de Maan/ Heer 1 (Nederland dus) die zijn vernietiging in Steenbok verliet. Dat is natuurlijk een grote verbetering, alleen loopt de Maan in de uurhoek daarna nog wel 18 graden lang door de schaduwen van het achtste huis, dus totale normalisering zal nog wel even op zich laten wachten. Voor de vele buitenlandse lezers van deze blog: dit geldt alleen voor Nederland. Iedereen kan het beste voor zijn eigen land zo’n Corona-uurhoek maken, want er zijn grote verschillen tussen de landen.

Terroristische Aanslagen

De afgelopen weken werd het nieuws over de verkiezingen in Amerika overstemd door berichten over een golf van terreuraanslagen, twee maal in Frankrijk en eergisteren in Wenen. Je kunt je natuurlijk afvragen of je daar astrologisch in het algemeen iets over kunt zeggen? Deze gespannen toestand in de wereld heeft te maken met de cycli waar we al eerder aandacht aan besteedden, met name de Grote Conjunctie van de chronocrators Saturnus en Jupiter die in december plaats vindt, maar ook met de conjuncties van Pluto met de chronocrators. Deze Pluto-conjuncties geven een nauwkeuriger timing binnen de hele crisis. Saturnus op Pluto gaf het begin van de Corona-crisis aan, dat was in januari en nu isde  derde conjunctie dit jaar van Pluto en Jupiter bijna vol.

Een conjunctie word altijd gezien als een crisismoment in de cyclus, iets nieuws begint en dat gaat niet zonder stevige kleerscheuren. Het is opvallend dat de cyclus van Pluto en Jupiter vaak wordt geassocieerd met  economische ontwikkelingen omdat Jupiter natuurlijk met rijkdom en groei is  verbonden. Maar Jupiter symboliseert net zo goed overtuigingen en daarom wordt de cyclus ook met terrorisme verbonden. Beide betekenissen zijn op dit moment dus heel relevant! Jupiter maakt over een week de conjunctie vol en drijft dus de spanningen zowel politiek (aanslagen, de toestand in de VS) als economisch op de spits (lockdowns). Zoals we al eerder zagen, zullen na december de spanningen geleidelijk wegvloeien omdat we dan alle conjuncties van deze belangrijke cyclus achter ons laten.    

Mercurius Stationair

Vandaag is verkiezingsdag in de VS en daar zullen we in een volgende post natuurlijk nog op terug komen (Trump heeft op dit moment al de overwinning opgeëist, maar dat is niet zeker) en de stand van Mercurius is zeer opvallend. Mercurius is stationair en dus mag je verwachten dat de uitslagen niet allemaal even snel duidelijk zullen zijn.  Dat heeft te maken met het tijdrovende tellen van de vele stemmen die per post zijn uitgebracht, het duurt daarom inderdaad veel langer dan normaal.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *