Na 45 dagen moest de nieuwe Engelse premier Liz Truss al weer vertrekken, waarschijnlijk heeft ze daarmee een record gevestigd als kortst zittende premier van het Verenigd Koninkrijk ooit. Ze kondigde al tijdens haar campagne voor het premierschap aan dat ze daadkracht zou tonen en ze hield woord. Ze nam direct extreem neo-liberale maatregelen waardoor de toch al wankele Engelse economie en financiële situatie totaal onderuit gingen.  De grote paniek die het gevolg was, kon alleen bezworen worden door het vertrek, eerst van haar minister van Financiën, maar daarna ook van haarzelf.  Ze wordt nu opgevolgd door de man die altijd had gewaarschuwd voor de dramatische economische gevolgen die haar radicale plannen zouden kunnen hebben.

 Het is interessant om een blik te werpen op de horoscoop van het begin van het premierschap van Truss, dat moet wel een bijzondere horoscoop zijn! Als tijdstip van dat begin kan het moment worden genomen dat de inmiddels overleden Queen Truss vroeg om een regering te vormen, de acceptatie van die opdracht is de start van haar regering. En dat ziet er inderdaad behoorlijk spectaculair uit! Als je als astroloog dit moment had kunnen kiezen, dan had je dit tijdstip zeker overgeslagen.

Prijs

Want het eerste dat direct in het oog springt, is de Zuidknoop die bijna op de Ascendant staat, de Ascendant is het meest uitgesproken de regering-Truss. De Zuidknoop is de Drakenstaart, het punt waar een uiterst pijnlijk offer moet worden gebracht, je zou de Zuidknoop als super-Saturnus kunnen zien. Dat wil je natuurlijk niet op de Ascendant, het punt waar het allemaal begint! Daar komt nog bij dat de uiterst krachtige Zuidschaal ook op de Ascendant valt. De Zuidschaal heet ook wel de Ontoereikende Prijs, hier kom je niet weg zonder de hoogste prijs te hebben betaald. Het is de Schaal van de Gerechtigheid, als er iets niet goed in elkaar zit,  komt het genadeloos aan het licht en wordt het even genadeloos afgestraft.

Zuidschaal en Zuidknoop vomen een dodelijke combinatie en de Zuidknoop op de Ascendant geeft vleugels aan de tegenstanders, want de Noordknoop, die alles geeft, staat dan op de Descendant. Opvallend is ook de positie van Heer 7 van de concurrenten, die net in zijn val in Maagd is beland maar wel op Regulus staat, de ster die naar de troon leidt.  Met het aantreden van Truss had ze haar tegenstanders buiten spel gezet (Heer 7 naar zijn val )maar niet voor lang, haar concurrent zit nu op de troon (Heer 7 op Regulus).

Martiale Mars

Heer 1 is Mars die op Aldebaran staat, het intens rode en krachtige Oog van de Stier, een ster met een zuivere martiale natuur. Dat is dus een zeer heftig martiale Mars, Aldebaran is als hoofdster van de woeste Stierbepaald  geen lieverdje. Dat weerspiegelt de uiterst radicale en comprimisloze maatregelen die de regering-Truss direct nam. Via antiscion staat deze woeste Heer 1 in oppositie met de Maan, de signficator van het volk wat laat zien ze met haar daadkracht niet op veel steun hoeft te rekenen.                 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *